Mosselen uit de wok – Mosselen worden meestal gekookt in een bodempje water, wijn, bier of bouillon. Toch kun je mosselen ook op andere manieren klaarmaken dan alleen door ze te koken. Mosselen wokken is daar een goed voorbeeld van. Wokken is een Aziatische techniek, en natuurlijk kun je het gerecht dan meteen een Aziatisch tintje meegeven, maar ook zonder dat is het bakken van schelpdieren een goed idee. We hebben een recept voor je voor het bereiden van mosselen op een redelijke klassieke manier, een beetje zoals ze in Normandië, Frankrijk, worden gegeten, lekker romig dus. Het is een makkelijk en snel te maken recept. Serveer er zeker ook genoeg vers stokbrood bij, want de saus is heerlijk om daar mee op te deppen. Een frisse groene salade mag eigenlijk niet ontbreken om er een complete maaltijd van te maken.
Mosselen uit eigen land, een logische keuze
In ons eigen Zeeland worden de lekkerste en kwalitatief heel goede mosselen geteeld. Dus als je lekker, vers en duurzaam wilt eten, dan kies je natuurlijk voor de mosselen uit de wok voor Zeeuwse mosselen. En nee, we worden er niet voor betaald om dit te zeggen!
Mosselen uit de wok – tips
Het maakt voor de smaak van de mosselen uit de wok niet uit of je grote of kleine schelpen gebruikt. Kleinere exemplaren zijn wel makkelijker te wokken. Kies wat jij lekker of handig vindt.
Laat de mosselen goed uitlekken voor je ze gaat wokken. Hoe minder water, hoe dikker de saus!
Kies voor de wijn uit het recept een lekkere fles, droge, witte wijn. Zorg dat hij koud staat, want je hebt maar een scheut nodig voor het bereiden van de mosselen uit de wok. De rest kun je natuurlijk gewoon lekker opdrinken bij het eten.
Wil je om een of andere reden geen alcohol gebruiken? Kies dan voor een alcoholvrije wijn.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo mosselen
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 ui, in dunne kwart ringen
- een flinke klont boter
- 500 gram crème fraîche
- een flinke scheut droge witte wijn
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen uit de wok:
Controleer de mosselen op kapotte exemplaren en gooi die weg. Schelpen die open staan en die niet sluiten na een tik op het aanrecht gooi je ook weg. Doe de mosselen in een vergiet en spoel ze even af onder de koude kraan. Laat ze heel goed uitlekken.
Laat de boter in de wok (of grote hapjespan) smelten en zet hierin de ui en de knoflook aan en voeg wat zout en flink zwarte peper toe. Voeg dan de mosselen toe en wok ze tot alle schelpen openstaan. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de crème fraîche toe en meng die voorzichtig door de wijn, zodat je een saus krijgt. Strooi de peterselie erover en schep die door de saus. Warm de mosselen nog even goed op en serveer ze dan direct. Geef er vers stokbrood en een groene salade bij.
Tafel lekker !!
Denk dat het heel lekker is !!!