Hoe simpel kan lekker zijn. Pruimen die je even in de oven laat garen en karameliseren. Dat is al een verrukkelijk nagerecht op zich en misschien serveer je het nog met een bolletje ijs en een toef slagroom.
- 1 kilo verse pruimen
- 60 gram (room)boter
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
Ontpit de pruimen en snijd ze in kwarten. Doe ze in kleine, ovenvaste, schaaltjes en verdeel er vlokjes boter over. Kaneel en suiker er over strooien en de schaaltjes in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 15 minuten laten garen.
Tafel lekker !!
Geachte websitemakers,
leuk dat jullie deze site hebben gemaakt, ik kwam er direct bij uit via Google toen ik zocht naar recepten met pruimen.
Bij de ingrediënten van ‘pruimen uit de oven’ staat suiker vermeld, maar in de bereidingswijze ontbreekt die. Misschien kan het recept worden aangepast. Gisteren heb ik heerlijke ‘Eldense Blauwe’ gekocht, heerlijk sappige en zoete kleine paarsblauwe pruimen, oorspronkelijk uit het dorp Elden bij Arnhem.
Geniet van de pruimentijd zolang ze er zijn,
Bert
Zonder suiker geen caramelisatie maar kan dit ook met Stevia en in welke hoeveelheid?