150 gram bloem
90 gram boter
1/2 theelepel zout
2 eetlepel koud water
1 struik paksoi
2 tenen knoflook
2 eieren
250 gram kwark
1/2 dl room
peper en zout
2 eetlepels geraspte oude kaas
1 ui
8 gedroogde tomaten op olie
olijven
Kneed voor een hoofdgerecht voor 2-3 personen van bloem, boter, zout en water een stevig deeg en leg dat een half uur ingepakt in de koelkast. Was de paksoi, snij de stengels in fijne reepjes en laat ze goed uitlekken. Pers de knoflook uit boven een grote kom. Voeg eieren, kwark, room, peper en zout naar smaak toe. Klop deze ingrediënten schuimig. Pel en snij de ui, snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg geraspte kaas, paksoi, ui en tomaat aan het kwarkmengsel toe.
Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Bekleed een ingevette, platte taartvorm (circa 24 cm) met het deeg. Prik er gaatjes in en bak de taartbodem 10 minuten, al of niet met een blinde vulling. Zonder blinde vulling zakken de randen iets in, maar dat hoeft niet erg te zijn als de taartvorm groot genoeg is. Schep de vulling op de bodem, garneer met de olijven en bak de taart in 40 tot 45 minuten bruin en gaar. Combineert goed met een Elzasser pinot blanc.