Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella – Terwijl ik dit stukje tik, stroomt de regen uit de hemel. Terwijl het gisteren nog zo heerlijk was, echt pastasalade-weer. Zodra de zon wat meer begint te schijnen staat de pastasalade bij ons meteen vaker op de tafel. Lekker licht en vol verse groente. Het maakt eigenlijk niet uit wat je in je salade doet, die heerlijke verse doperwtjes, broccoli, geroosterde paprika, tomaat of rode ui, het is altijd goed. Wel of niet met stukjes gerookte kip of gerookte makreel, maak je salade zo groots als jijzelf wilt.
Ik heb eigenlijk altijd courgette in huis en rauwe courgette in hele dunne plakjes is zeker lekker, maar wat dikkere plakjes even gebakken in wat zonnebloemolie zijn ook heerlijk. Samen met verse dubbel gedopte tuinbonen, verse kruiden en heerlijke buffel mozzarella een prima combinatie voor een pastasalade. Ook als het weer wat minder meewerkt!
Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden
De lekkerste variaties met pasta en courgette op een rij. Makkelijk en snel! Kies voor combinaties met vlees of vis of ga voor vegetarisch.
Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Vegetarische pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella
Print receptIngrediënten voor dit recept
- blender/staafmixer (voor de dressing)
- 1 grote courgette, niet geschild, in plakjes
- 1 kilo tuinboon peulen
- 250 gram pasta
- 200 gram buffel mozzarella
- 2 el kappertjes
- bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd in kleine stukjes
- rasp van 1 citroen
- zonnebloemolie
- olijfolie
- witte wijnazijn
- 1 sjalotje, in grove stukjes
- 1 el heldere honing
- vers gemalen peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Maak eerst de dressing (die je trouwens ook prima een dag vooraf kan maken en je in de koelkast bewaart). Doe hiervoor het sjalotje, 2 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels witte wijnazijn en de honing in een blender en mix alles goed door elkaar. Voeg dan pas vers gemalen peper en een beetje zout toe. Proef en speel nog wat met de peper, zout en de azijn tot de dressing naar jouw smaak is. Zet nog even apart in de koelkast.
Haal de tuinbonen uit de peulen en kook ze even kort. Spoel af met koud water en druk met je nagel het binnenste boontje uit de schil en doe de boontjes in een grote kom. Doe ongeveer 100 ml zonnebloemolie in een pan en bak hierin de schijfjes courgette lichtbruin en zacht. Keer ze tussentijds om. Leg ze daarna op een stuk keukenpapier om wat vet te laten absorberen.
Kook de pasta volgens de bereiding op het pak. Giet af en spoel af onder koud water en laat even goed uitlekken in een vergiet.
Doe de courgette bij de tuinboontjes in de kom en schenk hier de dressing bij. Voeg dan de pasta erbij en hussel alles door elkaar. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en doe deze samen met de scheurde basilicumblaadjes voorzichtig bij de pasta in de kom. Voeg vers gemalen peper en naar smaak zout toe. Rasp als laatste de citroen boven de kom. Je vegetarische pastasalade met tuinbonen is klaar!
Eet lekker!