Pastinaak aardappelpuree met venkel uit de oven – Een lekker zwaar winters gerecht. Heerlijk op dagen dat het guur en koud is. Eigenlijk perfect na een winterse strandwandeling. De pastinaak-aardappelpuree is echt het hoogtepunt van het gerecht. Dit hoofdgerecht bevat maar vier elementen waarvan er twee zelfs à la minute klaar gemaakt kunnen worden. De bereiding van de venkel en puree vergt iets meer tijd, maar dan heb je ook wat.
Aardappels pureren; alles over puree!
Hoe maak je de lekkerste aardappelpuree? Hier vind je alles over aardappels pureren. Wat moet je wel, en wat moet je vooral niet doen?
Pastinaak aardappelpuree met venkel
Voor 4 personen
- 4 rode uien
- 4 stuks venkel
- 600 gram pastinaak
- 600 gram kruimige aardappelen
- 300 gram kastanje champignons
- 120 ml. slagroom
- 80 gram bakboter
- 40 gram roomboter
- 4 bieflappen (of biefstukken)
- dille
- nootmuskaat
- olijfolie
- peper
- zout
Venkel uit de oven
Verwarm de oven op 170 graden. Snijd de ui en venkel grof en leg ze in de ovenschaal. Snijd bij de venkel eerst de ‘vingers’ er af. Besprenkel het geheel met flink wat olijfolie en voeg naar eigen smaak peper, zout en de fijn gemalen verse dille (of dille uit een potje) toe. Bak de venkel en ui in 50 minuten.
Pastinaak-aardappelpuree
Kook de geschilde aardappelen en pastinaak in 20 minuten gaar. Giet het daarna af en voeg de roomboter, slagroom, nootmuskaat, peper en zout toe en stamp het geheel op laag vuur tot een puree.
Snijd de champignons en bak ze kort in roomboter. Voeg peper en zout toe.
Bak op het laatste moment de bieflappen ( 7 minuten bakken)
Tip: Wil je de puree mooi in een toefje of iets dergelijks serveren, dan kun je het in een spuitzak doen. Dat maakt het gerecht net wat luxer.