Recepten om zelf te maken



Pepperonata

Pepperonata

Een heerlijk bijgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit een mengsel van paprika’s en (rode) uien, bereid met tomaten, olijven en kruiden. In Italië gebruikt men standaard de zwarte olijven, groene olijven kunnen echter ook.

  • 800 gram tomatenblokjes (van 1 kilo tomaten)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 gele paprika’s, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de olie in een grote braadpan of hapjespan. Voeg de ui toe en fruit deze even aan in ca. 5 minuten. Doe de paprika’s erbij en laat nog eens 5 minuten meebakken. Voeg tomaten en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten afgedekt in ca. 30 minuten garen. Roer er vlak voor het serveren de olijven door.