Ook voor mensen die liever geen spruitjes op hun bord vinden is dit gerecht een ontdekking.
- 500 gram spruitjes, grote in vieren, kleine gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 450 gram voorgekookte krieltjes
- 3 sjalotjes in vieren
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 150 gram chorizo, in blokjes
- 1 vleestomaat, in blokjes
- 1,5 deciliter groentebouillon (van tablet)
- 0,5 eetlepel fijngesneden marjolein
- zout en peper
Verhit de olie in een wok en roerbak de krieltjes ca. 4 minuten. Voeg de sjalotjes, spruitjes en knoflook toe en roerbak nog ca. 5 minuten. Bak de chorizo en tomaten nog ca. 2 minuten mee. Voeg de bouillon en de marjolein toe en schep het gerecht om. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.