Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig, ietswat zoet Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !
- 500 gr doorregen rundvlees in blokjes
- 3 el arachide- of wokolie
- 3 uien of sjalotjes (fijn)
- 3 el ketjap of chinese sojasaus
- 3 teentjes knoflook (fijn)
- 1 el oestersaus
- 1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember
- 1 ½ t kurkuma
- 1 t djinten
- 4 sichuan peperkorrels
- 2 el basterdsuiker
- ½ t piment
- 250 ml kippenbouillon
- 1 el bloem of maizena
- 2 el sambal oelek
- 2 el sherry
Doe olie in de wok, laat goed heet worden en doe de blokjes vlees er in. Rondom goed bruin roerbakken want zo blijft het vlees mals. Uien en knoflook erbij, oestersaus er in, kruiden erbij, soja en ketjap er in en blijven roeren. Afblussen met kippenbouillon en sherry tot het goed onderstaat. Dan 2 ½ uur langzaam laten pruttelen totdat het vlees boterzacht is. Wel af en toe proeven. Zout is doorgaans niet nodig want we hebben oestersaus. Het kookvocht gaat inkoken en bindt zich. Anders er de bloem of maizena bijdoen. Erg lekker, wel pittig voor mensen die van pit houden en dat zijn er genoeg. Eet smakelijk! Dit gerecht leent zich ook om in te vriezen.
Lekker over witte rijst of nasi, bij gewokte boontjes of broccoliroosjes. Neem er frisse komkommer met koriander of atjar bij.
Hij staat al lekker te pruttelen! Ben benieuwd naar de smaak, kan haast niet als heeeel lekker zijn. Hij ruikt in ieder geval al heerlijk!