Pizza Primadonna Bellissima – Een pizza is niet per se ongezond, en dat bewijst deze pizza dubbel en dwars. Het bijzondere aan de Pizza Primadonna Bellissima is dat je geen tomatensaus nodig hebt. Gekruide blokjes tomaat doen namelijk prima werk als bodembedekker.
Alhoewel de combinatie Parmaham, champignon en artisjok heerlijk is, kun je de pizza naar hartenlust beleggen met andere ingrediënten. Maar hou het simpel. Drie ingrediënten (naast tomaat en kaas) is meer dan genoeg. En een pizza is plat, dus bouw geen toren van de ingrediënten. Als je bang bent dat je nog honger hebt, serveer er dan een salade bij.
Pizza Primadonna Bellissima
Voor 2 royale pizza’s
- 400 gram bloem
- 250 milliliter lauw water
- 7 gram gist
- 2 theelepels zout
- 0,5 theelepel suiker
- 600 gram tomaten, zonder zaadlijst en in blokjes
- 250 gram mozzarella, in kleine blokjes
- 100 gram artisjokharten, in schijfjes
- 4-6 plakjes Parmaham
- 4-6 champignons, in plakjes
- 1-2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- zout en peper naar smaak
Maak het pizzadeeg van bloem, water, gist, zout en suiker. Doe alles bij elkaar en kneed totdat je een soepel deeg hebt. Laat een uur rijzen op een warme plek. Verwarm de oven (met bakplaat) op 230 graden. Meng de tomatenblokjes met knoflook, tijm, oregano, zout en peper. Deel het deeg in tweeën. Rol van elk deel een pizzabodem. Leg elke deegbodem op een stuk bakpapier. Beleg elke deegbodem met de helft van het tomatenmengsel, ham, champignons en artisjokharten. Verdeel er de helft van de mozzarellablokjes over. Leg elke pizza op het bakpapier op de bakplaat. Bak 12-15 minuten.