Wanneer we willen koken als de Indianen moeten wij Hollanders nog heel wat bij leren. Toch zijn er diverse recepturen uit de Indiase keuken die wij met veel trots op tafel zetten. Hier een voorbeeld van een rauwkostsalade die je bijna altijd als bijgerechtje op tafel kunt zetten. Met alledaagse ingrediënten maak je gewoon een hit.
Let op de kleuren van deze rauwkostsalade. Deze kleurencombinatie past straks prima op je kersttafel.
- 6 tomaten
- 8 bos- of lente uitjes
- 1/2 komkommer
- 1 groene chilipeper
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse munt
- 125 ml. limoensap
- 1/2 tl. suiker
- zout
Meng limoensap, suiker en een snufje zout in een grote kom. Roer tot de suiker helemaal is opgelost.
Snij tomaten en komkommer in stukjes. Bosui en chilipeper (zonder de zaadjes) in ringetjes. Snij ook verse koriander en verse munt fijn. Meng deze ingrediënten met de dressing. Dek af met plasticfolie en zet een half uur in de koelkast. Schep de rauwkost voor het serveren nog eens door elkaar.
Deze Indiase rauwkostsalade presenteert het mooist wanneer je de groenten in kleine, maar even grote stukjes snijdt