Rode bieten met radijs; een knipoog naar het voorjaar – Rode bieten worden vaak weggezet als winterkost. Niet nodig, en vooral ook niet doen! Rode bietjes worden jaarrond aangeboden. Laten we eens bedenken wat we meer kunnen met deze groente. In deze amuse probeerde ik de bietjes een voorjaarsgevoel mee te geven. Je komt dan al snel uit op een salade. Wil je een beetje modern doen dan serveer je een salade met bietjes, geitenkaas en walnoten. Razend populair, en eerlijk is eerlijk, het zijn prachtige smaken. Vandaag kies ik echter voor een heel andere variant. Een frisse room van bietjes en radijs. Een frisse- en tegelijkertijd pittige amuse met een knipoog naar het voorjaar.
Rode bieten; kleur op je bord!
Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!
Amuse van rode biet met radijs
Voor 6 amuseglaasjes
- 1 rode ui
- 1 bosje radijs
- 1 teentje knoflook
- 50 gram gekookte bietjes
- 200 gram slagroom
- zout, peper,
- 2 theelepels citroen of limoensap
- 1 theelepel (walnoot)olie
- klein plukje kervel
Schil de rode ui en snijd in kleine stukken. Ontdoe het bosje radijs van het blad, was de radijs en leg er 5 apart. Halveer de overige radijsjes. Pel en snipper het teentje knoflook. Pureer de bietjes met de ui, knoflook en radijs in een keukenmachine. Voeg de slagroom toe tot een mooie romige substantie ontstaat.
Snijd de 5 apart gelegde radijsjes in zeer dunne stiftjes. Meng met de olie en wat zeer fijn gesneden kervel. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Vul 6 amuse glaasjes met de bietenroom en schep er een lepeltje radijssalade op. Garneer met een takje kervel.