Recepten om zelf te maken



Romige komkommersalade met verse dille

Romige komkommersalade met verse dille

Romige komkommersalade met verse dille – Verse komkommers zijn er nu in overvloed. Dit is een heerlijke salade die supersnel te maken is. Wat hem zo lekker maakt is de (romige) dressing. Hij smaakt prima als bijgerecht bij vis, maar ook bij de barbecue of op een buffet. Wanneer ik deze romige komkommersalade maak, is hij altijd gelijk op want hij smaakt heerlijk fris. Echt een aanrader.

Tip: gebruik het liefste volle Griekse yoghurt, die is een stuk voller en romiger van smaak.

Romige komkommersalade met verse dille

Voor 3 à 4 personen als bijgerecht:

  • 1 verse komkommer
  • 1 ui
  • 2 el verse dille
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl. suiker
  • 1 tl. Dijon mosterd
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 150 ml yoghurt (liefst Griekse)
  • zeezout naar smaak

Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.

Voor de romige dressing, snipper je eerst de ui heel fijn. Hak vervolgens ook de verse dille (uit de tuin bijvoorbeeld) fijn. Roer alle overige ingrediënten door elkaar en breng verder op ideale smaak met zeezout. Meng de romige marinade door de komkommer en je bent klaar. Laat de smaken wel even op elkaar inspelen, dus zet de salade nog even een uurtje in de ijskast.

Serveer de romige komkommersalade wel koel want dan is deze salade het lekkerste.