Nu de aspergetijd weer is aangebroken is het alles asperges wat de klok slaat. You love it or you hate it. Ik heb jarenlang asperges gehad uit eigen tuin, daardoor probeerde ik ook eens een wat andere bereidingswijze dan alleen de klassieke Asperges met ham & ei. De gegrilde smaak van de asperge is totaal anders maar het is een heerlijke afwisseling. Je kunt hiervoor witte asperges gebruiken maar ook groene of een combinatie van beide.
- 750 gram asperges witte en/of groene
- 200 gram gemengde sla
- 200 gram feta verkruimeld
- 100 gram bacon
- 2 appels in plakjes
- 2 lente uitjes in ringetjes
- handvol walnoten
- roerbak olie
voor de dressing:
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl. balsamico
- 1 eetl. citroensap
- 1 theel. mosterd
- 1 theel. honing
- zout & peper
Asperges schillen en 10/15 minuten in kokend water zetten. Asperges goed laten uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de sla over de borden. Verdeel de feta, de walnoten, en de lente ui over de borden. Gril de asperges (5 min.) de bacon en de appel en verdeel dit alles over de borden. Giet de dressing erover.
Serveertips
- Lekker met stokbrood of ciabatta,
- Schenk er een droge witte wijn bij. bv. Soave.