Salade met venkel, appel en blauwe kaas – Venkel is een groente die gelukkig weer iets meer in de aandacht staat. Deze licht naar anijs smakende groente is vooral geliefd in Frankrijk en Italië. In Italië wordt per hoofd van de bevolking 6-7 kg venkel per jaar gegeten terwijl dit in Nederland slechts 200-300 gram is. Zo jammer, want het is een heerlijke groente en een perfecte match voor vis.
Meestal wordt de venkel gestoofd, maar ook in een salade doet venkel het goed. We hebben hier dan ook een heerlijk recept voor een venkelsalade met appel, lekker fris en eens wat anders dan de witte kool- of komkommersalade bij een buffet of de BBQ. Je zou deze salade zelfs als maaltijdsalade voor 2 personen kunnen serveren op een warme zomerdag. De blauwe kaas geeft een heerlijk pittige touch. Puur genieten!
Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten
Appels zijn erg veelzijdig en lekker fris van smaak, deze salades met appel zijn heel verschillend in smaak en allemaal even lekker.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 venkelknol
- 1 appel (Jonagold)
- 150 gram blauwe kaas
- 1 bakje tuinkers
- handje pecannoten naar smaak
- 2 eetlepels melk
- 1-2 eetlepels mayonaise
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salade met venkel:
Snijd de groene pluisjes van de venkelknol en hou apart. Snij de knol door en schaaf of snij deze in zo dun mogelijke plakjes. Doe deze in een kom.
Snij de appel julienne reepjes zo groot als lucifers, maar laat de schil er aan, dit zorgt voor een mooi kleurcontrast. Doe deze bij de venkel in de kom.
Neem de helft van de kaas, doe deze in een kommetje en prak deze samen met de melk met een vork fijn of neem een hoge beker en gebruik een staafmixer voor een superglad resultaat. Breng verder op smaak met mayonaise, zout en flink peper.
Knip de tuinkers af boven de kom met venkel en appel. Meng nu alles luchtig door elkaar. Schud wat van de saus over de salade, breek de noten erboven en snij het venkelgroen klein. Breek de rest van de kaas in stukjes en verdeel die over de salade met venkel. Meng alles goed vlak voordat je het serveert. Geef er eventueel wat van de saus apart bij.
Tafel lekker !!