Siciliaanse gepaneerde varkensfiletlapjes – Volgens de Culinaria Italia mag je wanneer er op een Italiaanse menukaart cotoletta of costoletta staat, er van uitgaan dat het om een gepaneerd en daarna in hete olie of vet gebakken stuk vlees gaat. Het bekendste gerecht van deze soort is de “cotoletta alle milanese”. Dit is een gepaneerde kalfskotelet. Deze wordt bij voorkeur in reuzel gebakken.
Cotelette di lonza di maiale impanata alla siciliana zijn gewone, maar wel heerlijk gekruide, gepaneerde varkensfiletlapjes. De directe vertaling van lonza di maiale, nl. varkenslende, klinkt lekkerder dan varkensfilet maar is hetzelfde. Haal natuurlijk het liefst varkensfilet bij de slager want uit de supermarkt kan het nog wel eens een droog stukje vlees zijn waar geen eer meer aan te behalen valt. Het is vrij machtig dus een met een Mediterraanse salade ernaast heb je al een heerlijk avondmaal.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Siciliaanse gepaneerde varkensfiletlapjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 plakken varkenslende van circa 1 cm dikte (= 4 varkensfiletlapjes)
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- Bosje verse krulpeterselie, gesnipperd
- Paneermeel
- Zout, peper
- 2 eieren
- Bloem
- Citroensap / 1 citroen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Siciliaanse gepaneerde varkensfiletlapjes:
Klop het eitje los met wat zout en peper. Kruid de varkensfiletlapjes met zout en peper. Haal ze door de bloem heen en daarna door het eimengsel. Bestrooi beide kanten met knoflook en krulpeterselie en haal ze dan door het paneermeel. Bak ze om en om niet langer dan 3 minuten per kant. Dien op met een schijfje citroen en een gemengde salade. Lekker erbij is een salade van veldsla, olijfjes, tonijn, tomaat, sperziebonen en ei met een balsamico-vinaigrette.
Ik mis de volledige bereiding: er is een stukje uitgevallen.
Sorry Anne, dit is de hele bereiding. We zijn alleen vergeten te vermelden dat je ze even om en om moet bakken. Dat gaan we alsnog even in de tekst zetten.