Spruitjes met appel, spek en mosterd – De eerst beschikbare spruitjes zijn het allerlekkerst. Aan het einde van het seizoen horen we vaak “Alweer spruitjes?” Oké, de spruitjes hebben door de jaren heen wat te lijden gehad van een nostalgie probleem. Ze doen ons denken aan vroeger tijden waar ze alleen opgediend werden met een beetje nootmuskaat. Grauwe, bittere spruitjes. Maar deze gezonde vitaminebommen kun je echt supermodern als bijgerecht op tafel zetten. In onderstaand recept voor spruitjes met appel, spek en mosterd zetten we die moderne toon. Oude smaken, maar dan in een compleet nieuw jasje.
Dit recept is een variatie op de Nederlandse klassieker. Het spek wordt uitgebakken en in het spekvet worden de appeltjes bruin gebakken. Voor een pittig accent voeg je grove mosterd toe. Serveer het met bloemige aardappels en braadworst of verse worst met jus. Een overheerlijke gezonde maaltijd met echt Hollandse producten.
Spruitjesrecepten; Zet het seizoen op tafel
Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Spruitjes met appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram spruitjes
- 2-3 jonagold
- 100 gram gerookt spek
- 1 eetlepel grove mosterd
- peper, zout, nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spruitjes met appel:
Maak de spruitjes schoon. Schil de appels en snij ze in kwarten en deze weer in grove partjes. Snij het spek in blokjes. Zet de spruitjes op met wat water en kook deze beetgaar. Bak de spekblokjes uit in en koekenpan en haal deze er als ze knapperig zin eruit. Bak in het spekvet de appels lekker bruin. Haal ook deze eruit. Doe een lepel grove mosterd in de pan en voeg er 2-3 eetlepels water van de spruitjes aan toe. Roer goed door. Voeg de spruitjes toe en schud goed om. Laat eventjes doorwarmen. Bestrooi met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat naar smaak. Voeg de appeltjes en het spek toe en schud om zodat alles zich verdeeld.
Zorg ervoor dat de spruitjes met appel niet te gaar zijn voor het lekkerste resultaat.
Tafel lekker !!
Spruitjes met appel,
Wat een fantastisch receptje, echt heel simpel en super lekker van smaak! Het pittige van de spruiten wordt verzacht door de appels.
Al heb ik dit een beetje aangepast en een stoofschoteltje van gemaakt, iets meer spek en had er op het laats kleine gekookte kriel aardappels onder gemengd en nog effen laten smeulen… gewoon heerlijk!!
Dit is een receptje dat we nogmaals op tafel gaan zetten. thx voor dit heerlijk receptje
Heel graag gedaan Arianne en een leuke twist zo met die aardappeltjes.
ha ha , ik denk dat ik op het verkeerde item heb gereageert, sorry hiervoor.
Geen probleem hoor, als we het maar opgelost hebben.
is dat niet erg veel zout voor die paar aardappels?
Aardappels? We snappen de vraag niet Snoesel
De spekjes zijn al zout genoeg, geen zout toevoegen!
De spekjes bevatten idd al zout, daarom staat er ook naar smaak.