- 750 gram kruimige aardappelen
- 500 gram broccoli
- 4 tomaten
- 100 gram rauwe ham
- 100 gram gekookte ham
- 3 eetlepels rode pesto
- 1 deciliter melk
Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een pan met een flinke bodem water en een beetje zout in
25 minuten gaar. Snijd de broccoli, zowel de stronk als de roosjes, in kleine stukken. Kook de broccoli in een bodem
water met een klein beetje zout in ongeveer 5 minuten gaar en spoel het in een vergiet af met koud water. Ontvel de
tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Warm de melk in een (steel)pannetje op. Giet de aardappels af en Schep er de pesto en de melk doorheen, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Schep de broccoli erdoor en warm het geheel nog eens op. Snijd ondertussen de ham in reepjes en voeg deze op het laatst toe, samen met de tomaat. Naar eigen smaak peper en zout toevoegen.