Super makkelijke ijstaart – Op een heel simpele manier toch een leuk nagerecht op tafel zetten? Probeer deze ijstaart eens, ik weet zeker dat uw tafelgenoten denken dat u er heel veel moeite voor heeft gedaan.
Eters? Natuurlijk wil je dan wat lekkers op tafel zetten en zeker ook een toetje! Iets wat er spectaculair uitziet, maar omdat ik weinig tijd had, niet heel veel werk zou geven of iets dat ik zelfs een dag vooraf kon maken. Wat roomijs is eigenlijk altijd goed, maar voor spectaculair moet het wel wat meer dan alleen ijs zijn. Door het gebruik van eiwitschuimpjes door het ijs krijgt dit een hele andere structuur, wat het erg bijzonder maakt. Met wat fruit erdoor heen, geef je het ijs een mooie kleur mee en wordt het niet zo mierzoet.
Met alleen deze 3 ingrediënten heb ik deze ijstaart gemaakt. Het is natuurlijk lekkerder om de schuimpjes zelf te bakken en het ijs zelf te draaien, maar dit is een perfect alternatief voor als het een keertje net anders loopt en je minder tijd hebt.
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
IJstaart
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 liter vanille roomijs
- 300 gram bosvruchten
- 250 gram eiwitschuimpjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ijsttaart:
Kook de bosvruchten kort door in een pannetje, maar zorg dat de vruchten niet helemaal tot moes koken. Laat dit afkoelen.
Bekleed een vorm met huishoudfolie, ik nam een cakevorm. Laat het ijs in een kwartier tot een half uur wat zachter worden zodat de zijkanten beginnen te smelten. Breek de schuimpjes grof boven een grote kom. Voeg er het ijs aan toe en roer dit door elkaar. Doe er nu ¾ van het vruchtenmengsel bij en roer dit er in 2 tot 3 bewegingen doorheen, er moeten nog stukken wit blijven voor het mooiste resultaat. Doe het mengsel in de vorm en druk dit goed aan. Sluit af met huishoudfolie en zet terug in de vriezer.
Duw de rest van het bosvruchten mengsel door een zeef en breng eventueel op smaak met wat suiker. Bewaar eventueel in de koelkast tot moment van opdienen.
Haal de ijstaart 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer en snij er met een mes plakken van. Dit gaat het makkelijkst als je een litermaat vult met kokend heet water. Sop je mes voor iedere keer snijden in het hete water en droog het af met een stukje keukenpapier. Leg het ijs op bordjes en serveer er wat saus bij.
Tafel lekker!!