Kersen toetje met citroencrème; genieten van Hollandse kersen

Kersen toetje met citroencrème; genieten van Hollandse kersen

Kersen toetje met citroencrème; genieten van Hollandse kersen – Het is maar kort kersentijd, en dan hebben we het over de échte Hollandse kersen. Bij Lekker Tafelen zijn we echt fan van deze mooie seizoensvruchten. Lees hier meer over Hollandse kersen en waarom je ze zou moeten eten. Deze zoete snoepjes behoeven natuurlijk eigenlijk geen toevoegingen, die knabbel je graag zo op. Maar soms heb je zin in iets meer. Een echt toetje bijvoorbeeld. Met heerlijke Hollandse kersen bijvoorbeeld…. Met dit makkelijke kersen toetje met citroencrème heb je in één klap al de helft van de aanbevolen 250 gr. fruit per dag op. Die paar extra calorieën van de romige citroencrème moet je dan maar op de koop toenemen.

Kersen toetje met citroencrème; genieten van Hollandse kersen

Voor 4 tot 6 personen:

  • 500 à 750 gr. kersen (reken 125 gr p.p. of iets meer)
  • 1 pak rood fruit sap
  • 2,25 deciliter slagroom
  • 1,75 deciliter kwark
  • 1 (biologische) citroen
  • 5 eetlepels lemoncurd

Neem een paar royale glazen. Was de kersen en ontpit ze met een kersen-ontpitter. Vul de glazen met de ontpitte kersen. Giet er wat rood fruitsap bij zodat ze voor 3/4 onder staan.

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Gebruik het liefst een biologische citroen, omdat daar geen waslaagje op zit.

Doe de slagroom en de kwark in een kom en klop het geheel met een garde tot een lobbig mengsel dat zijn vorm behoudt. Meng de citroenschil erdoor, maar laat eventueel nog een beetje achterwege voor de garnering op het laatst. Je kunt ook nog een beetje citroenschil met een iets grovere rasp of een ‘zesteur’ trekken, voor mooie sliertjes.   Spatel de lemon curd er met een lepel licht door, zodat er een mooi marmereffect ontstaat. Zo eenvoudig is dat.

Schep vervolgens een flinke lepel citroencrème op de kersen en garneer het kersen toetje met citroencrème met wat geraspte citroenschil en een takje munt of citroenmelisse.