Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tequila Lime Chicken met verse tomatensalsa

Tequila Lime Chicken met verse tomatensalsa – Hier heb ik best wel een tijdje op zitten broeden, en wat kwam eruit………..tada, géén kuikentje maar een kip en wel een “Tequila Lime Chicken”. Dit gerecht stond “vroeger” op de kaart van de “H” restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaart

Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van “vroeger” nog kan herinneren.

Misschien dat iemand van jullie het ook nog kent?

Tequila Lime Chicken met verse tomatensalsa

  • 1 kg. kipfilet
  • 1 pak tortilla’s (8 stuks)
  • olie (om in te bakken)
  • peper & zout
  • 2 eetl. tequila
  • 1 limoen (sap)
  • 1 potje rode salsasaus
  • 200 gr. cheddar (geraspt)
  • 200 gr. jong bel. kaas (geraspt)

Voor de verse tomaten salsa

  • 3 tomaten (groot)
  • 3 uien (klein)
  • 2 eetl. tequila
  • 1 limoen (sap)
  • 1 klein bosje koriander
  • 1 eetl. jalapeno (fijngehakt)

Snijd de tomaat, ui, koriander en jalapeno fijn. Meng er het limoensap en de tequila doorheen. Snijd de tortilla’s in reepjes en frituur ze, en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bak deze in de olie en voeg sap van 1 limoen en tequila toe.

Leg op de bodem van een ovenschaal de gefrituurde tortilla reepjes. De gebakken kipreepjes erop. Het tomaat, ui, koriander (enz.) mengsel erover. Het potje salsasaus erover. Als laatste het geraspte kaas mengsel. 30 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertips
Je kunt dit eventueel serveren met Mexicaanse (rode) rijst, en niet te vergeten met guacamole, crème fraîche en salsa saus.
Voor de liefhebbers een Corona erbij.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Reacties zijn gesloten.