Recepten om zelf te maken



Torta al limoncello – Limoncellotaart

Torta al limoncello – Limoncellotaart

Torta al limoncello – Limoncellotaart – Deze limoncello taart is een topdessert bij een italiaans diner. Genoeg voor 10 personen en heerlijk geserveerd met verse mascarpone room en Italiaanse koffie is dit een traktatie voor iedereen die van het Italiaanse leven houdt.

Torta al limoncello – Limoncellotaart

 

  • 175 gram catuccini (amandelkoekjes)
  • 6 eieren
  • 75 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 500 gram ricotta
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram amandelen, fijngemalen
  • 2 citroenen
  • 5 eetlepels limoncello (likeur)

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ringvorm in van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem en randen in met bakpapier. Verkruimel de cantuccini (met een groot mes of in de keukenmixer). Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruimels goed door. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed en egaal aan. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap beide citroenen. Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg de amandel, ricotta, bloem, citroensap en –rasp en limoncello toe en meng alles goed door. Giet het in de springvorm en bak het ongeveer 50 minuten in de oven. Zodra de taart alleen in het midden nog enigszins vloeibaar is (dat herken je door even met de vorm op en neer te bewegen), kan de taart eruit. Doordat de taart nog na gaart wordt ook dat stuk uiteindelijk hard. Laat je hem te lang in de oven, scheurt hij open. Strooi er bij serveren nog wat poedersuiker over.




Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


5 comments

Schrijf een reactie
  1. Joke sk
    Joke sk 12 februari, 2017, 17:16

    Mijn zoon (is kok) heeft de taart gemaakt maar de bodem/botermengsel bleef heel vet. Ook toen het al lang was afgekoeld.Geen idee hoe het zo gekomen is want volgens mij hoort bij de taartbodem geen vet uit te komen. Ik was erbij toen hij alles aan het afmeten was en weet zeker dat er niet teveel boter is gebruikt. De vulling was wel lekker.

    Reply this comment
    • Connie Derks
      Connie Derks 13 februari, 2017, 10:49

      Dank je wel voor je feedback, 100 gram is meer dan 50% dus het lijkt mij idd ook wel erg veel. We zullen het recept aanpassen naar 75 gram.

      Reply this comment
  2. Maud van Opijnen
    Maud van Opijnen 11 februari, 2013, 13:19

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reply this comment
  3. Maud van Opijnen
    Maud van Opijnen 11 februari, 2013, 13:19

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*