Recepten om zelf te maken



Tuinbonenpuree

Tuinbonenpuree

Bij tuinbonen gaan je gedachten vaak eerst uit naar een maaltijd. Maar waarom geen tuinboontjes op de borreltafel, op een toastje of crostini, en als voorgerechtje. Tuinbonenpuree is een goed idee!

  •  150 gram gepelde tuinbonen
  •  1 teen knoflook
  •  paar druppels citroensap
  •  lekkere olijfolie
  •  5 takjes munt
  •  peper en (grof zee)zout

Kook de gepelde tuinbonen in ca 5 minuten in kokend en gezouten water gaar, en giet ze daarna af. Wrijf de teen gepelde knoflook met wat grof zeezout in een vijzel tot puree. Doe de tuinbonen, de knoflookpulp, citroensap en de blaadjes munt in een keukenmachine en pureer. Voeg zoveel olijfolie toe tot een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Garneer eventueel met een blaadje munt.

Lekker op crositini’s of stokbrood!






Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.