Verse zalmfilets van de barbecue gerookt op cederhout
Zalm, een heerlijk en veelzijdig visje. Het roken op het cederhout geeft de zalm een subtiele aroma en geur mee. Gecombineerd met deze fris-zoete marinade maakt het een bijzonder barbecue gerecht.
Ingrediënten:
- Cederhouten plank (info)
- Zalmfilets (1 p.p.)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepels chilipeper
Bereidingswijze op een gasbarbecue:
Laat de cederhouten plank 2 uur weken in water. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwarm het cederhout circa 10 minuten in de oven om het blakeren te voorkomen.
Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de zalmfilets op de cederhouten plank en smeer royaal in met de marinade. Zorg dat de barbecue goed heet is, ongeveer 200 ºC. Plaats de plank met de zalmfilets op de barbecue en zet de barbecue terug naar de laagste stand. Je wilt zoveel mogelijk rook creëren zonder dat er vlammen ontstaan. Ontstaan er vlammen gebruik dan een spuitfles met water. Houd de barbecue altijd in de gaten! Na ongeveer 10 minuten zijn de zalmfilet rosé en klaar om geserveerd te worden.