Recepten om zelf te makenWarme chocolademelk met marshmallows

Warme chocolademelk met marshmallows

Tijdens koude dagen wordt je absoluut weer lekker warm van deze chocolademelk. De romige smaak van de marshmallows maken je warme chocolademelk onweerstaanbaar.

Je kunt deze chocolademelk maken door de chocolade au bain marie te smelten, het is echter veel handiger om dit in de magnetron te doen. Breek 100 gram chocolade in stukjes en doe dit in een magnetronbestendige schaal. Verhit 400 ml. melk in de magnetron. (ca. 3 a 4 minuten). Doe een hand marshmallows bij de chocolade in de schaal, giet de warme melk er op en roer goed. Doe over in mokken en leg er een marshmallow op.

Serveer met één van onderstaande koekjes

Kijk ook eens bij de sinterklaastips, je kunt er natuurlijk ook speculaas of kruidnootjes bij bakken.Koken van het seizoenJe las: Warme chocolademelk met marshmallows

  1. Nolda Straatman - Chocinella
    Nolda Straatman - Chocinella 20 oktober, 2014, 11:33

    Klopt inderdaad dat chocolade smelten in de magnetron handiger is. Je loopt dan minder kans om water in je chocolade te krijgen, waardoor als je er weer vaste chocolade van maakt de suiker naar de buitenkant van je chocolade of bonbon trekt. Voor maken van chocolademelk/hot chocolate minder erg, maar kun je direct uitproberen wat de beste tijd en stand voor je magnetron is. Want chocolade mag niet heter dan 50 graden worden, dan verbrand het.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*