Deze quiche kun je in de winter wel wekelijks serveren. Een echte seizoenstopper, budgetvriendelijk en een feestje op je bord.
- 1 basisrecept voor hartige taartbodem
- 2 stronken witlof
- 1 prei
- 150 gram achterham
- 25 gram boter
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 1/4 l slagroom
- 150 gram geraspte belegen kaas
- versgemalen peper
Maak eerst het deeg volgens ons recept. Vet een quiche-vorm of bakvorm (24 cm) in met boter en bekleed met het deeg.
Snij de witlof in grove repen, de prei in ringen en de ham in reepjes. Was de prei en laat uitlekken.
Smelt de resterende boter in een koekenpan en bak op gemiddeld vuur de witlof. Voeg na 2 min de prei toe. Bak 3 min,al omscheppend. Laat iets afkoelen.
Klop in een kom de eieren los met de dooiers, giet de room erbij en schep de hamreepjes, de kaas en versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.
Verdeel het groentemengsel over de taart en giet het ei-roommengsel erover.
Bak de quiche in 45 min gaar in een oven op 200C of in 25 min in een combimagnetron op combistand.
Lekker met een groene salade.
Naar een recept van het Nederlands zuivelbureau