Als je een beetje gevoel hebt voor het combineren van smaken kun je zelf de meest verrassende gerechtjes op tafel toveren. Zalm is daarbij een toppertje, het blijft een mooi, lekker en gezond stukje vis. Deze combi met parmaham en pesto zal je verbazen.
- 4 stukjes zalmfilet van ca. anderhalf ons
- 8 plakjes parmaham
- 4 eetlepels pesto
- olijfolie
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met zout en peper (niet teveel) en strijk wat pesto op de bovenkant van de filets. Rol om elke filet een plakje parmaham en sprenkel er wat olijfolie over. Zet de zalm in de voorverwarmde oven en laat in ca. 10 minuutjes mooi garen.
Serveer met krieltjes en broccoligratin
Tip:
Verse pesto is in een handomdraai zelf gemaakt. Je gebruikt een beetje voor de zalm en de overige pesto kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Een heerlijke basis op een broodje gezond, of een smaakvolle toevoeging aan een pastaschotel.