Recepten om zelf te makenShoppen voor foodies

Terug naar homepage

1-ah-groenten

Albert Heijn lanceert nieuwe producten in het vega- en groenteschap en nieuwe verpakkingen

Het assortiment vegetarische producten en panklare groenten krijgt een metamorfose. Nieuwe verpakkingen en nieuwe producten maken dat de steeds groeiende markt voor vegetarisch eten met de dag aantrekkelijker wordt.

Nieuwe vleesvervangers

  • Burgers van gestoomde groente gemaakt van rode biet, mais en wortel, en groene boon
  • Verse vegetarisch gehakt: rul, in balletjes en boomstammetjes
  • Vers falafeldeeg in de varianten naturel, rode biet en groentemix

Nieuw in het groenteschap

  • Stamppotgroenten met paarse boerenkool
  • Biologische pompoenstukjes
  • Groentefriet van zoete aardappel, pastinaak en gele biet
  • Groentefriet van oranje wortel, gele wortel, knolselderij en koolraap. Uiteraard gesneden als echte frietjes wat het extra leuk maakt voor kinderen.


unnamed-6

Vanuit hun ambachtelijke worstenmakerij dichtbij het Spaarne in Haarlem experimenteren de Olijcke worstenmakers sinds 2013 elke dag met nieuwe soorten droge worsten. Kleine, smakelijke worstjes met speciaalbier, waren er nog niet. Totdat Olijck met 15 ambachtelijke brouwers de Olijcke Klaasjes bedacht. Onder andere Jopen, Koperen Kat, Gebrouwen door Vrouwen, Kompaan en Hertog Jan zetten diverse speciaalbieren in en dat resulteert in een heerlijke worstenketting om met elkaar te delen in de kroeg.

Olijcke Robbert
De Olijcke Robbert is gemaakt met Pepperspray Porter, een speciaalbier van de Haarlemse brouwerij ‘t Uiltje, met de heetste peper ter wereld; de Carolina Reaper. De pikantheid van de rode chili komt in de buurt van pepperspray. In de Porter proef je eerst het zoetige van karamel, gevolgd door de bitterheid van pure chocolade en koffie, daarna geeft de pittige peper een boost aan je smaakpapillen.

De Olijcke Robbert (150 gram) is vanaf €5,50 te koop bij o.a Marqt

unnamed-5

Olijcke Klaasjes
De Klaasjes worden gemaakt met bieren van Nederlandse bodem, bij voorkeur lokale “craftbeer” brouwers, zoals Jopen, Hertog Jan, Kompaan, Koperen Kat en Gebrouwen door Vrouwen. De speciale ingrediënten in het bier proef je terug in de worst. De worsten zijn afgevuld in schapensnaar, een natuurdarm, en worden gemaakt in een ketting die net zo lang is als de darm zelf. De worstjes kunnen makkelijk worden losgemaakt van de ketting, wat het leuker delen maakt.
Aan het houten ophangbord kunnen de bierworstjes worden opgehangen. Per smaak is er een in- en uitschuifbord gemaakt dat correspondeert met de biersmaak in de worst.
De Olijcke Klaasjes zijn verkrijgbaar bij diverse horeca-gelegenheden en worden verkocht via groothandels als Hocras, Deli XL en VHC.


zelf-cressen-kweken

Nieuw: zelf cressen kweken in de keuken
Cressen: gezonde smaakmakers

Cressen kun je zien als een combinatie van mini-kruiden en superfoods. Mini-versies van bekende smaken als Ghoa cress (koriander) en Daikon cress (radijs), maar ook nieuwe en verrassende smaken als Red Mustard cress en Zorri cress (Oost-Indische kers). Ze zijn gezond en krachtig van smaak. Cressen zijn ook goede en natuurlijke vervangers van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Doordat je cressen rauw eet, zitten ze vol vitamines en mineralen en beleef je een ware smaaksensatie. Heerlijk op een broodje, in de soep, als basis voor een pesto of als garnering tijdens het avondeten. Ze worden vooral gebruikt in sterrenrestaurants, maar vanaf nu kun je cressen ook razendsnel zelf kweken in eigen keuken. Grown introduceert CressToday.

https://grown.nl/


De Bazaar heeft een van de grootste Food Markten in Nederland, met enorm veel diversiteit en tegen een mooie prijs.

De Bazaar bestaat al 36 jaar en staat al wel bekend om de keur aan diverse kruiden en het grote assortiment groente en fruit. Echter de laatste jaren is het aanbod van eten nog veel uitgebreider en meer divers geworden. Echter de scherpe prijs is wel gebleven. Veel chefs en Horeca doen dan ook hun inkopen op De Bazaar.

Food Markt
De Food Markt op De Bazaar zit in het Oosterse Markt gedeelte en is maar liefst 2.750 m2! Het assortiment is groot en heel divers: van baklava tot olijven, van couscoussalade tot gözleme (Turkse pannenkoekjes, met een vulling naar keuze). Van groente en fruit van over de hele wereld, tot alle soorten kruiden die je maar kunt bedenken. Ook vind je hier slagers met ieder hun eigen specialiteiten, poeliers en visboeren. Maar er zijn ook diverse ondernemers met hun eigen specialiteit, van künefe (een soort koek op een plaat met gesmolten kaas) of kum cake (gemaakt van noten en gedroogde vruchten. Heel gezond en ook heerlijk in de yoghurt), of vers gebraden kippetjes.

 

Meer informatie over het rijke aanbod van food op De Bazaar is te vinden op debazaar.nl/food

foodbazaar

markt-beverwijk-food


zeeuwse-oesters-yerseke-opening-oesterseizoen-2016-viskeete-kopek-4786

Zeeuwse Oesters weer volop verkrijgbaar

In het Zeeuwse Bruinisse werd dit jaar het Zeeuwse Oesterseizoen officieel geopend. De Zeeuwse Platte Oester komt voornamelijk uit het Grevelingemeer en de Zeeuwse Creuses komen voornamelijk uit de Oosterschelde. De komende maanden kun je weer volop genieten van de beste oesters. Deze zijn online te bestellen bij Vis Winkel Online. Je krijgt de oesters dan dagvers geleverd rechtstreeks uit Yerseke.

Bestel hier: http://www.vis-winkel-online.nl/schaal-schelp/zeeuwse-oesters-172.html


Brood uit afval van bierbrouwerij

BrouwBrood is een startup die de twee ambachten van het bakken van brood en het brouwen van bier samenbrengt. De hoogwaardige reststroom van de brouwerij wordt verwerkt en bespaart de bakkerij een kwart van de nieuwe grondstoffen in brood. Hiermee zet BrouwBrood een eerste stap naar de circulaire economie binnen beide productgroepen.

Het speciale ingrediënt is bierbostel. Dit zijn de granen die tijdens het brouwproces gebruikt zijn en normaal gesproken worden weggegooid of aan vee wordt gevoerd. Bierbostel bevat relatief minder suikers, meer voedingsvezels en meer eiwitten dan het gebruikelijke broodmeel. Dit maakt BrouwBrood een gezond alternatief voor normaal brood. Hoe het smaakt, is vanaf morgen uit te vinden bij Oedipus en Hartog’s Volkoren.

brouwbrood