Tag: Kokos

Limoen panna cotta met kokos

Limoen en kokos is een heerlijke combi. Het frisse van de limoenen biedt een goede tegenhanger voor het zoete van de kokosmelk in deze limoen panna cotta.

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels

Kokosmelk, Kokosvet, Kokosroom, Kokoscrème, feiten en fabels Waar de supermarkt vaak tekortschiet bij het aanbieden van verse kokosnoten, doen ze het stukken beter in het houdbare kokosschap. Maar doen ze het ook goed? Tenslotte is dit de plek waar velen van ons de dagelijkse boodschappen doen. Zelfs, of juist, in ...

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis

Kokosnoten plukken, een ontdekkingsreis -Tropische oorden, een 'Expeditie Robinson', witte stranden, dat is het beeld dat we hebben bij de kokosnoot. Velen onder ons zullen een echte kokospalm nog nooit gezien hebben. Juist daarom vinden wij het tijd om wat meer feiten over kokos onder de aandacht te brengen. Hoe ...

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus

Kokosnoten kopen blijkt een lastige klus Bruine-, harige ballen, zo hard als een kogel. Als je geluk hebt zie je ze wel eens liggen in de supermarkt. We hebben het over kokosnoten die blijkbaar niet zo populair zijn in ons land. In de Hollandse keuken kom je natuurlijk ook geen ...

Zoet Zure Zalm

Zoet Zure Zalm Zelfs als de wintermaanden voor de deur staan, betekent dit niet dat we alleen maar vlees en kalkoen moeten eten.  Bij ons in de familie,  zijn we allemaal dol op vis. Ik kook vis minimaal 3 keer per week, omdat het gezond is. Het bevat minder calorieën ...

Kip Malabar style

Met heel veel heerlijke specerijen maak je deze kip Malabar style. Alleen al voor de geur zou je dit regelmatig op je menu moeten zetten.

Champignons in kokossaus

Champignons in kokossaus, een recept uit het kookboek bandeet Nienke van Hunen kookt voor popartiesten die optreden in poppodium Doornroosje. Samen met journaliste Tefke van Dijk, schreef ze het boek bandeet. In bandeet vertellen de bands over hun eigen kookkunsten en over het eten dat zij tijdens hun tournees in ...

Verse Zeeuwse mosselen bereiden op Aziatische wijze

Het mosselseizoen is weer begonnen. Verse Zeeuwse mosselen, je kunt er heerlijke dingen mee maken. Als je lekker pittig Aziatisch wilt tafelen kies dan deze verse Zeeuwse mosselen en maak er een heel leuk voorgerecht van. Mosselen op deze wijze bereid zijn vreselijk lekker. Je kan er ook een hoofdmaaltijd ...

Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

Met warm weer is een curry altijd lekker. Daarom eten mensen dat graag in die warme sub-tropiche landen. Dit is de Thaise versie van een vis-garnalen curry. Eten uit de Thaise keuken staat voor heet, ik bedoel lekker pittig. Veel mensen houden wel van deze smaken en met warm weer ...

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten