Saffraan, het rode goud
Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus
Geen specerij dat zo kostbaar is, tenminste de echte saffraan. Saffraan is de gedroogde stempel van een specifieke krokussoort, de crocus savitus
Veel kruidenmengsels kun je uitstekend zelf maken. Zo blijven je mengsels puur en zonder (ongewenste) toevoegingen! Bovendien kun je dan zelf variëren.
De Lekker Tafelen Kruiden- en specerijenwijzer levert je pure basics die je altijd in je kruidenkastje zou moeten hebben. Een echte smaakmaker dus.
De ui staat in de top 3 van 's werelds meest gegeten groenten. Niet voor niets, want ook jij hebt waarschijnlijk altijd uien in huis. Deze bollen zijn echte smaakmakers in vele gerechten. Maar wat weten we eigenlijk van de ui? Er zijn meerdere soorten, en als je eens rond ...
Verse tomatensaus? Kies je eigen recept. Verse tomatensaus kun je op meerdere manieren maken maar heeft altijd smaak! Kies voor volrijpe tomaten!
Spekkoek is een echte Indische lekkernij welke gebakken wordt in laagjes. Door deze laagjes heeft het uiterlijk wat weg van spek, vandaar de naam spekkoek.
Cress zijn hele jonge plantjes. Het zijn heel vroeg te oosten groenten die, doordat ze nog zo klein zijn, complete smaakbommetjes zijn.
Kruiden uit eigen moestuin barbecue-proof maken. Kweek verse kruiden voor je marinade of jouw homemade kruidenboter. Je knipt ze gewoon als je ze nodig hebt.
Deze verrukkelijke Duitse kruidenkwark heb je snel gemaakt en is als (dip)saus toepasbaar bij heel veel gerechten. Bij aardappelen, vis, vlees en rauwkost.
Als beleg voor deze sandwich geitenkaas spread heb ik gekozen voor zelf gekweekte spinazie, kruiden en sla uit de tuin, nog veel lekkerder!
Winterse kruiden en specerijen Kruiden en specerijen, we kennen er heel wat maar wat maakt een kruid of een specerij nou winters ? Bij het gebruik van winterse kruiden en specerijen is het de bedoeling dat zij u van binnenuit verwarmen, uw innerlijk vuurtje doen oplaaien. Zodra een kruid of ...
Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten Zouten en peperen zijn begrippen geworden. Zelfs in de horeca wordt deze zegswijze vaak gebruikt. Door alle voedselschandalen worden we gelukkig wel bewuster en zijn we tot de ontdekking gekomen dat er teveel zout in ons eten zit. Kant en klare mixen ...
Verse kruiden, ze zijn tegenwoordig echt overal te koop. In bosjes of als plant, gekweekt door iemand die jij niet kent en voor een gemiddelde prijs tussen de één en twee euro. Je koopt een kruidenplant, gebruikt er wat van, en de rest ligt/staat vaak te verpieteren in de keuken. Zonde natuurlijk ...
Notenkruid Notenkruid of Perilla frutescens is een plant die afkomstig is uit Oost-Azie (China, Japan, Vietnam en Korea). Er bestaan groene en purperen varianten. In Japan wordt het kruid shiso genoemd of shiso purple en de naam shisoblad wordt ook vaak in Europa gebezigd. Andere namen zijn biefstukplant, Japanse basilicum, ...
Oftewel …het bakken van een lekkere cake is een fluitje van een cent. Mits je de volgende regels in acht neemt: Zet alle benodigdheden alvast klaar, de spullen moeten op kamertemperatuur zijn, dus ook de mengbakken en bakvorm. Het deeg moet luchtig zijn, dus blijf niet te lang doorroeren. Zet ...
Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het ...
Verse groenten, vers fruit, daar werken we graag mee bij Lekker Tafelen. Het geeft de nodige vitamientjes mee, maar vergeet ook niet de prachtige kleuren die je gerecht zo heerlijk opvrolijken. Verse kruiden kunnen daar ook prima een handje in helpen. Natuurlijk wil je gerechten met verse ingrediënten ook professioneel ...
Pocheren "het langzaam gaar laten worden in vloeistof die tegen de kook aan wordt gehouden" is een prachtige bereidingsmethode voor vele vissoorten. Verwarm de vloeistof (bijvoorbeeld visbouillon, melk, water, wijn) met diverse kruiden (bijvoorbeeld een bouquet garni, plakjes citroen, verse tuinkruiden). Laat de vis hierin zachtjes trekken, niet koken! De ...
Potjes en pakjes zoveel mogelijk afzweren? Dan moet je ook eens gaan voor deze verse gedroogde tomaatjes. Een echte smaakexplosie en de basis voor een verrukkelijke pesto. Verse Hollandse tomaten naar keuze. Cherrytomaatjes mag ook. Verse kruiden (varieer met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, koriander, peterselie of dille) olie Tomaten in kwarten ...
Een salade van verse ingrediënten wordt pas compleet met een goede dressing. Kijk hier voor tips en heerlijke dressing recepten.
Check het recept of lees de infoEen lichte en frisse eiersalade ideaal op de boterham bij de lunch, een heerlijke manier om extra groenten en eiwitten binnen te krijgen.
Check het recept of lees de infoJe soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers