Recepten om zelf te makenOnderwerp "skrei"

Terug naar homepage


Kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom

Lokale vis eten is duurzaam en gezond. Deze ovenschotel van kabeljauw met koolrabi, broccoli en kerrieroom is een heerlijk variant die ook jij kunt maken.

Lees Meer

Ierse Fish pie; romig troostvoedsel uit de zee

Deze Ierse Fish pie maak je met kabeljauw of andere stevige witte vis. Hij is heerlijk romig en hapt lekker weg. Hier zet je met eenvoudige ingrediënten een zeer smaakvol gerecht neer.

Lees Meer

Vissticks; Maar dan echt lekker!

Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei betekent gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje. Ga jij het ook proberen?

Lees Meer

Gepocheerde skrei met eiersaus

Een traditioneel Noors gerecht van licht gepocheerde skrei met een saus van boter, hard gekookt ei en peterselie. Het deed mij denken aan hoe wij de eerste asperges van het seizoen eten. Het wordt gecombineerd met gekookte aardappeltjes en geraspte rauwe wortel, besprenkeld met citroensap.

Lees Meer

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven. Dit visje uit Noorwegen is boterzacht, snel klaar en in het gerecht van vandaag ook nog eens makkelijk te bereiden.

Lees Meer

Stamppot rode bietjes met op de huid gebakken skrei

We serveren de stamppot rode bietjes met een mooi stukje verse skrei. Een schijfje citroen, een takje dille en de frisse veldsla maken het geheel compleet.

Lees Meer

Skrei uit de oven met een pittig korstje

Skrei is een delicate soort kabeljauw die slechts enkele weken per jaar tussen januari en maart wordt gevangen. Dit recept is eenvoudig te bereiden en heel feestelijk om op te dienen. Leuk voor een etentje, maar kan ook prima door de week.

Lees Meer

Skrei: Vis van het seizoen

Skrei: Vis van het seizoen. Het woord ‘skrei’ komt van het Noorse woord ‘skreid’, dat ‘zwerver’ betekent. Noorse vissers zoeken de vis niet op, maar wachten tot ze bij de eilanden zijn aangekomen. Dat betekent dat een vaste datum voor het seizoen vooraf niet bekend is.

Lees Meer