Recepten om zelf te makenOnderwerp "spoelder"

Terug naar homepage


Zelfgemaakte uienconfituur; Heerlijk bij o.a. wild, paté of vlees

Door een uienconfituur zelf te maken kun je er je eigen smaak aan geven. Heerlijk bij wild. paté of vlees. Maak van de uienconfituur jouw herfstgerecht.

Lees Meer

Fingerfood; Plankjes om te delen

Sharing dinners, samen delen, we ontdekken het gelukkig ook in Nederland. Het is helemaal niet raar meer als je gewoon een aantal plankjes op tafel zet en iedereen daarvan snoept. Een beetje de oude worst en kaasplankjes van vroeger bij een verjaardag.

Lees Meer

Ossenstaartsoep – Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel

Ossenstaartsoep wordt te vaak uit een blik gegeten. Weet je dan wat je eet? Probeer deze verse, zelfgemaakte ossenstaartsoep en je wil niet anders meer.

Lees Meer

Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas

Beef Wellington is een waar feestgerecht, waarmee je de ossenhaas echt eer betoont. Het vergt wat voorbereiding, maar het is niet moeilijk en het wordt geheid smullen!

Lees Meer

Stoven met rundvlees, de riblap, sucadelap en de runderlap

We zijn dol op stoven met rundvlees. Maar welk stuk vlees kies jij voor je stoofschotel? We leggen de verschillen voor je uit.

Lees Meer

Cordon bleu maken we gewoon zelf

Zelf een cordon bleu maken is eenvoudiger dan je zou denken en biedt bovendien meer mogelijkheid om te spelen met smaken. Welke ham en welke kaas rol jij in de kipschnitzels?

Lees Meer

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

Een varkens rib roast is eigenlijk een aantal (rib)karbonaatjes aan één stuk. Lekker stoer op de barbecue. Natuurlijk snijd je deze aan tafel aan.

Lees Meer

Gebakken middenrif met linzen; Vlees om te kauwen

Een stukje vlees dat de slager in oude tijden liever zelf opat? Een stukje vlees waar je nog op moet kauwen? Probeer deze gebakken middenrif met linzen.

Lees Meer

Runderribstuk van de barbecue

Vaak moet het barbecueën snel gaan, maar neem eens de tijd en koop een mooi groot stuk vlees zoals een runderribstuk, dat je rustig bereidt.

Lees Meer

Kalfsborst gevuld met gehakt en walnoot

Kalfsborst gevuld met gehakt en walnoot. Als dat niet decadent klinkt! Een mooi stuk vlees aangevuld met mooie smaken. Een uitdaging, maar oh zo lekker.

Lees Meer

Rollade; Lekkernij voor het weekend

Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Serveer een rollade bij een feestdag of bij een diner met vrienden.

Lees Meer

Kalfsrollade met venkel

Deze kalfsrollade is ingesmeerd met wat mosterd, aangebraden en is daarna gegaard op lage temperatuur met groente en een scheutje drank.

Lees Meer

Kalfsoester met cognac-paddenstoelensaus

De kalfsoester komt van de haas in het kalf. En is eigenlijk de equivalent van de biefstuk. Alleen is de kalfsoester over het algemeen zachter van smaak.

Lees Meer

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Een kalfsschnitzel met parmaham en salie is een klassieker. Beter bekend als Saltimbocca. De naam betekend letterlijk: “Spring in de mond”

Lees Meer

Shepherds pie, klassiek Schots comfort food met lamsgehakt

Een echte klassieke Shepherds pie wordt in tegenstelling tot de cottage pie gemaakt met lamsvlees. Mijn Shepherds pie geef ik met kruiden een extraatje.

Lees Meer

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Door een varkensribstuk in zijn geheel te bereiden blijven de sappen veel beter in het vlees en krijg je een super sappig stuk vlees op tafel.

Lees Meer

Pulled pork uit de oven, met z’n allen plukkend aan tafel

Pulled pork is slow-cooking met een groots effect. Dat bereik je op een barbecue maar ook gewoon in de oven. Hoe gaan jouw vrienden reageren?

Lees Meer

Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten

Zet eenvoudig culinaire lamshaas op tafel: heerlijk gewenteld in de honing en tijm. Geniet van dit bijzondere stukje zachte en malse vlees.

Lees Meer

Kalfslever met appeltjes, spek en uienringen

Kalfslever met spek, appeltjes en uienringen is een heerlijk en eenvoudig te bereiden klassiek gerecht, dat best eens herontdekt mag worden in de keuken!

Lees Meer