Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

4 keer verrassend kokkerellen met verse tuinbonen

Het seizoen van de verse tuinbonen is weer geopend. Waarom dan niet gezellig een middagje bonen doppen op de tuintafel. Genieten van het zonnetje en ja hoor, je mag best een slokje rosé nemen, terwijl je hard werkt aan een verse maaltijd. Lekker Tafelen zet vier ideeën op een rij om die verse tuinbonen tot een succes te maken.

Puree van verse tuinbonen

Je wilt wel eens iets anders serveren als voorgerecht, wat is er dan leuker dan een aantal kleine hapjes vooraf met verschillende smaken uit de authentieke Italiaanse keuken. Of combineer een aantal verschillende hapjes op een feestelijk buffet!!

Let bij het kopen van tuinbonen op de grootte en op de versheid. Ze mogen beslist niet slap zijn. Neem per volwassene 750 gram tot 1 kilo ongedopte tuinbonen.

Zomerse rijstsalade met tuinbonen

Ja, je hebt geen zin om te koken. Dat komt in de zomer wat vaker voor. Voor de rijstsalade moet je wel koken, tenzij je nog een restje van gisteren in de koelkast hebt. De rijstsalade is een prachtige manier van restverwerking, maar zorg wel…

Verse tuinbonen kun je ook gewoon gekookt serveren met mosterd- of tomatensaus

Romige pasta met verse tuinbonen

Ook met verse seizoensproducten kun je lekker experimenteren. Tuinboontjes zijn lekker met ham of spek of onder een heerlijke mosterdroom. Maar ook in een pastagerecht kun je de tuinboontjes prima gebruiken. Kijk maar.

Nederlandse tuinbonen zijn van half juni tot eind augustus volop verkrijgbaar.

Verse tuinbonen met serranoham

Tuinbonen kun je op diverse manieren op tafel zetten. Dit is een heerlijk bijgerecht dat je eigenlijk bij elk hoofdgerecht kunt serveren. Even doppen, lekker de keuken in en daarna smullen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.