Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Drie salsa’s voor een lekkere steak

Een flinke steak die je met zorg hebt ingekocht verdiend een mooie garnituur. Lekker Tafelen zet drie prachtige garnituren / sauzen voor je op een rij.

Abrikozen – Walnoten garnituur
Snijd 250 gram abrikozen in kleine blokjes. Hak 50 gram walnoten fijn. Roer 3/4 deel van de abrikozen, 1 eetlepel citroensap en de walnoten door 2 1/2 dl. zure room. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat halve walnoten en de overige abrikozenblokjes.

Gele komkommersaus
Was een halve komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadjes en snijd een paar plakjes van de komkommer voor garnering. Snijd de rest in kleine blokjes en doe ze in een vergiet. Strooi er wat zout over en laat 10 minuten uitlekken. Was een handje bieslook en knip fijn. Meng de komkommer met 1 1/2 dl. yoghurt en 1 eetlepel mayonaise. Doe er 1 theelepel koenjit (geelwortel) bij. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de overige plakjes komkommer.

Garnituur van tomaat en kappertjes
Snijd een halve prei in dunne ringen en was goed. Was een rode paprika en halveer deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pel 1 teentje knoflook. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de prei met de paprika hierin ca. 3 minuutjes aan. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 2 dl. tomatensaus en 5 eetlepels bouillon toe. Pureer de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Roer er 1 eetlepel kappertjes door en strooi er nog een halve eetlepel kappertjes overheen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.