De Doyenne du Comice peren is één van de lekkerste peren die ook overal verkrijgbaar zijn. Natuurlijk zijn er meer varianten, maar de Doyenne spant de kroon door het zachte en sappige vruchtvlees. Heerlijk om zo weg te happen, maar ook echt lekker om er één van onderstaande gerechtjes mee te maken. Blijf variëren!
Sssssst, niet vertellen dat het eigenlijk zo weinig werk is om zo’n mooi gerechtje op tafel te zetten hè.
Deze drie varianten met peer zullen je zeker aanspreken en zijn eenvoudig en snel te bereiden. Natuurlijk moet je er even de tijd voor nemen, maar het resultaat is helemaal van jou!
Chocoladecrumble met peren
Schil 4 rijpe peren, snij in partjes en verwijder klokhuis en pitten. Besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap zodat ze niet verkleuren. Verdeel ze over 4 ovenschaaltjes.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Meng 50 gram cacaopoeder met 40 gram bloem, 50 gram geschaafde amandelen en 100 gram bruine basterdsuiker.
Snijd 100 gram boter in vlokken en doe dit bij het deeg. Schep om met een vork. Maak het geheel niet te fijn. Verdeel dit deeg over de peren in de ovenschaaltjes.
Nu nog even 20 minuutjes de oven in en smullen maar.
Perenbroodjes met tuinkers en blauwe kaas
Schil 2 rijpe peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd van 4 sneetjes casino witbrood de korstjes af. Vermeng 100 gram gorgonzola of roquefort met 50 gram verse kwark en 3 eetlepels room.
Smeer de room op 2 sneetjes casinowit en beleg ze dan met de plakjes peer en een flinke pluk tuinkers. Leg tot slot de andere sneetjes casinowit er op, snijd in vieren en steek in elk hapje een cocktailprikkertje.
Belle Hélène peertjes
De naam klinkt wat ingewikkeld, maar het zijn verrukkelijke peren in een homemade chocoladesaus.
Doe 1/2 liter droge witte wijn, 450 gram suiker, het sap van 1 citroen, een kaneelstokje en een stukje steranijs samen in een pannetje en breng aan de kook. Laat even kort inkoken tot een lichte siroop onstaat. Doe de peren in de siroop en kook ze bijna gaar. Haal de pan van het vuur en laat ze afkoelen in de siroop. Smelt 200 gram chocolade au-bain-marie en roer er 15 cl. melk door. Zet de peren op een bordje, schenk er de chocoladesaus over en garneer af met wat fijngehakte walnootjes of wat gekleurde suiker.