Recepten om zelf te makenProef-keuken

Proef-keuken

Wanneer ik uit eten wil, spendeer ik uren op het internet om een leuk restaurant te zoeken. Spreek me de menukaart aan, hoe ziet het restaurant eruit en welke recensies staan er online. Daarbij wil ik ook een goede prijs– kwaliteitverhouding. Teveel betalen voor middelmatig eten, dat wil ik niet. Maar weinig betalen én nog minder goed eten al helemaal niet.

Haarlem Culinair

Haarlem Culinair

Daarom vind ik de culinaire dagen in steden zo leuk. Veel restaurants waar je kleine gerechtjes kan proeven. Een soort ‘sneak-preview’ van de keuken. Zo ben ik afgelopen weekend bij Haarlem Culinair geweest. Het is jammer dat er tegenwoordig entree betaald moet worden, maar de sfeer is ontspannen. En dat vind ik net zo belangrijk als lekker eten.

Met een glaasje wijn in de hand heb ik verschillende restaurants bezocht. Gestart met een koud voorgerecht met heerlijke parmaham, een tent verder (ja het zijn tenten) een bietenrisotto, lekkere panna cotta en nog veel meer. Zo heb ik ‘geleerd’ die avond dat er veel goede restaurants in Haarlem en omstreken zijn die ik nog niet kende. Ook tegenvallers, maar daar zit ook een voordeel aan… Ik zal bij die restaurants namelijk geen avond uit eten gaan. En dat voorkomt nog grotere tegenvallers!

De laatste week van augustus is het Preuvenemint in Maastricht. Voor mij is het waarschijnlijk niet haalbaar om er heen te gaan, misschien wel voor jou!

Haarlem Culinair

Haarlem Culinair


Meer over vergelijkbare onderwerpen
Haarlemrestaurant


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Je las: Proef-keuken

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*