Recepten om zelf te makenAardappelen

Terug naar homepage

aardappelenAardappelen worden wel volksvoedsel nr 1 genoemd, en dat is ook nog steeds het geval. Maar wat weet jij eigenlijk van aardappelen? In de praktijk blijkt dat de aardappel kleurloos, moeilijk en steeds minder populair is. Natuurlijk geeft de branche de aardappel regelmatig een oppepper en verschijnen er positieve berichten in de media. Hoe anders is de realiteit. Ja, er zijn mensen die elke dag aardappels koken. Er zijn er die het af en toe doen, maar hoeveel mensen weten hoe je aardappeltjes bakt, en welke aardappel je gebruikt.

Op deze pagina proberen we je tips en inspiratie te geven om de gezonde aardappel vaker op het menu te zetten.

italiaanse-ovenschotel

Hoe eenvoudig maak je van verse ingrediënten een heerlijke ovenschotel met een Italiaans tintje. Hier met tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas. Natuurlijk kun je ook denken aan courgette, paprika maar ook spinazie, andijvie en andere bladgroenten. Je kunt er alle kanten mee op.

Ovenschotel van aardappel, tomaat, mozzarella en kaas

Basiskennis, ja ook van aardappelen

Aardappelsoorten

Welke soorten zijn er allemaal. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? In dit overzicht vind je de meest gangbare soorten.

Verschillende kooktypen

Kruimig, Zeer kruimig, Iets kruimig, Vastkokend. Het is wel degelijk van belang welke aardappel je gebruikt voor welk gerecht. Zo maak je friet van kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen lenen zich beter voor perfect gebakken aardappeltjes .

Basisbereidingen

Koken, bakken, uit de oven, uit de wok. Waar moet je op letten? Alle eenvoudige tips hebben we gebundeld op één pagina: Basisbereidingen.

Aardappelen bewaren

Wanneer worden aardappelen geoogst, wat is eigenlijk natrot en hoe voorkom je dat. Hoe kom ik van die vervelende uitlopers af? Kortom, hoe bewaar ik eigenlijk aardappels?

Aardappel recepten

Een selectie bekende en inspirerende aardappel recepten. Wij hopen je te inspireren weer vaker aardappels te schillen. Voor meer aardappel recepten klik je hier.

Hasselback aardappel

Hasselback aardappel

Italiaanse aardappelschotel – alles in één pan

Italiaanse aardappelschotel – alles in één pan

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Aardappelschotel met tofu

Aardappelschotel met tofu

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Aardappel-courgette koekjes

Aardappel-courgette koekjes

Patat bakken

Patat bakken – Zo doe je dat goed