Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!
Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!
Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Aardappels poffen betekent smaak behouden. Maak eens dit recept voor gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden. Puur en lekker!
Karwij aardappeltjes uit de oven
Een lekker bijgerechtje? Met karwij aardappeltjes uit de oven zet je aardappels eens een andere manier op tafel!
Gnocchi; het basisrecept
Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!
Gekookte aardappels; terug naar de basis!
Een basisvaardigheid waarmee je een heleboel verschillende maaltijden op tafel kunt toveren? Gekookte aardappels, dit moet je ervan weten.
Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas
Een lekkere aardappelschotel met uien en kaas uit de oven? Deze aardappelkugel met kaas maakt dat helemaal waar. De geur alleen zegt genoeg!
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Ovenaardappels met gerookte paprika
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten. Een ideaal bijgerecht.
Aardappelpannenkoekjes
Aardappelpannenkoekjes worden in verschillende culturen gegeten, en hebben soms ook een bijzondere betekenis. Kijk hier voor de recepten!
Aardappel bijgerechten om je tafelgenoten te imponeren
Met deze luxe aardappel bijgerechten zet je écht feest op tafel. Uiteraard van zelf geschilde aardappelen zodat je ook écht weet wat je eet.
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Hachis Parmentier
Een eenvoudige ovenschotel met gehakt en aardappelpuree die heerlijk is voor een gewone maaltijd; de Franse klassieker Hachis Parmentier!
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend
Hoe maak je gekruide aardappelen eigenlijk spannend? Wij leggen je het uit en geven je 4 recepten voor specerijenmixen om mee te beginnen!
Gevulde aardappelen op drie manieren
Steel de show met deze gevulde aardappelen. We hebben drie verschillende vullingen op een rij gezet. Van lekker fris, tot stoer en romig.
Aardappelsalades; Zelfgemaakt het allerlekkerst
De allerlekkerste aardappelsalades zijn huisgemaakt. Kies je aardappel, kies je verse ingrediënten en kies je dressing of vinaigrette.
Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Ovenaardappelen met ras el hanout
Deze ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees of vis.
Knolselderijpuree met aardappel; uit de oven
Probeer eens een aardappel- knolselderijpuree! Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten.
Wortelstamp met gebakken uien en braadworst
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild. Leer dit recept uit je hoofd.
Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
Huzarensalade, met een klein beetje moeite maak je deze klassieker zelf. En dat is echt veel lekkerder dan een salade uit de supermarkt!
Tartiflette; aardappelen en kaas uit de oven
Tartiflette is een Franse aardappelschotel met Reblochon kaas uit de oven. Heel bekend in wintersportgebieden. Machtig lekker!
Zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Le petit Doruvael
Maak vanavond eens een heerlijke ovenschotel. Wat denk je van zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Doruvael? Dat is zuurkool eens lekker anders!
Hete bliksem met appels en peren
Misschien heb je al eens hete bliksem gegeten? Dan moet je zeker de variant 'hete bliksem met appels en peren' eens proberen!
Savooiekool stamppot met kerrie en uien
Van savooiekool kun je een heerlijke stamppot maken. Savooiekool stamppot wordt heerlijk zacht als je de savooiekool stoomt.
Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes
Heerlijke krokant gebakken aardappeltjes met een zachte, romige binnenkant, die in je mond smelten, dat zijn fondant aardappelen.
Romige aardappelschotel met kip en paprika
Voor een lekkere aardappelschotel heb je geen potjes nodig. Deze romige aardappelschotel met kip en paprika maak je heel makkelijk zelf!
Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Blote billetjes in het gras is de naam voor een heerlijke stamppot van aardappel, snijbonen en witte bonen. Een typisch Nederlands gerecht!
Hutspot of stamppot peen en uien
De klassieke hutspot is nog altijd heel populair. Hier tref je het recept voor hutspot inclusief diverse tips voor een nog beter resultaat.
Knolselderij aardappel gratin
Gebruik knolselderij eens anders dan alleen in de soep. Deze knolselderij aardappel gratin kun je ook in kleine ovenschaaltjes bereiden.
Stamppot boerenkool
Wil je je tafelgenoten een echte Nederlandse maaltijd voorzetten? Kook dan stamppot boerenkool, want Nederlandser dan dat wordt het niet!
Hete bliksem; een basisrecept
Een lekker ouderwets en echt Hollands stamppotje? Maak eens hete bliksem! Het is eens iets anders en je kunt er ook goed mee variëren.
Aardappelschotel met appel en spek; uit de oven
Een simpel, heerlijk ovengerecht, ook geschikt voor een klein budget; maak eens een aardappelschotel met appel en spek!
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas
Aardappel uien ovenschotel met Franse kaas heerlijk als bijgerecht, maar met een frisse salade erbij ook prima als vegetarisch hoofdgerecht.
Knolselderij puree met paddenstoelen
Ook zonder vlees kun je een mooi gerecht op tafel zetten, deze knolselderij puree met paddenstoelen is daar een mooi voorbeeld van.
Zoete aardappel stamppotje
Een stamppot wordt al gauw saai gevonden, maar dit hoeft echt niet. Probeer dit zoete aardappel stamppotje maar eens, je zult verrast zijn.
Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben
Hasselback aardappels zijn waaiervormig gesneden aardappelen uit de oven. Bijzonder simpel en decoratief. Het trucje verklappen we ook.
Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
Heb je zin in een vegetarische ovenschotel? Maak eens een Zwitserse aardappelschotel. Een 'wereldgerecht' dat niet in een doosje te koop is!
Aardappelmuffin van geraspte aardappel
Een lekker en gezond bijgerecht is een aardappelmuffin van geraspte aardappel, met extra smaak en kleur door toegevoegde groenten en kaas.
Hutspot met klapstuk; de klassieker!
Hutspot met klapstuk, deze echte Hollandse klassieker, gebaseerd op een gerecht uit onze vaderlandse geschiedenis, moet je geproefd hebben!
Aardappelverrassing met kaas
Schil zelf een aardappel, koop een stuk kaas en gebruik de restjes. Zo maak je een aardappelverrassing met kaas. Je weet niet wat je proeft!
Luikse salade mét spek en bonen; met lokale groenten
Van aardappelen, spek en bonen maak je een heerlijke Luikse salade. Geloof me, je hebt niet voor spek en bonen in de keuken gestaan!
Spaanse Tortilla met aardappel en ui
Het basisrecept voor Spaanse tortilla is een typisch voorbeeld van de kracht van pure eenvoud. Aardappel, uien en eieren, meer is het niet!
Patatas bravas; aardappeltjes met paprikasaus
Gebakken aardappeltjes (patatas bravas) met een heerlijke paprikasaus (salsa brava). De saus kun je ook bij vlees, vis of groenten inzetten.
Paksoistamppot met gele paprika
Er zijn talloze variaties op stamppot mogelijk. Deze paksoistamppot met gele paprika is er daar één van die je zeker moet proberen.
Reacties van onze lezers