Recepten om zelf te makenAardappelen

Terug naar homepage

Gnocchi zelf maken – smakelijke restverwerking

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Erdäpflblattlan : Zuid-Tiroolse aardappelpoffertjes met zuurkool

Aardappelen

Aardappelen worden wel volksvoedsel nr 1 genoemd, en dat is ook nog steeds het geval. Maar wat weet jij eigenlijk van aardappelen? In de praktijk blijkt dat de aardappel kleurloos, moeilijk en steeds minder populair is. Natuurlijk geeft de branche de aardappel regelmatig een oppepper en verschijnen er positieve berichten in de media. Hoe anders is de realiteit. Ja, er zijn mensen die elke dag aardappels koken. Er zijn er die het af en toe doen, maar hoeveel mensen weten hoe je aardappeltjes bakt, en welke aardappel je gebruikt.

Op deze pagina proberen we je tips en inspiratie te geven om de gezonde aardappel vaker op het menu te zetten.

Aardappelen

Aardappelgratin

Aardappel ovenschotel; De breekt echt je week

Hoe eenvoudig maak je van verse ingrediënten een heerlijke ovenschotel met een Italiaans tintje. Hier met tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas. Natuurlijk kun je ook denken aan courgette, paprika maar ook spinazie, andijvie en andere bladgroenten. Je kunt er alle kanten mee op.

Ovenschotel van aardappel, tomaat, mozzarella en kaas

Basiskennis, ja ook van aardappelen

Aardappelsoorten

Welke soorten zijn er allemaal. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? In dit overzicht vind je de meest gangbare soorten.

Verschillende kooktypen

Kruimig, Zeer kruimig, Iets kruimig, Vastkokend. Het is wel degelijk van belang welke aardappel je gebruikt voor welk gerecht. Zo maak je friet van kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen lenen zich beter voor perfect gebakken aardappeltjes .

Basisbereidingen

Koken, bakken, uit de oven, uit de wok. Waar moet je op letten? Alle eenvoudige tips hebben we gebundeld op één pagina: Basisbereidingen.

Aardappelen bewaren

Wanneer worden aardappelen geoogst, wat is eigenlijk natrot en hoe voorkom je dat. Hoe kom ik van die vervelende uitlopers af? Kortom, hoe bewaar ik eigenlijk aardappels?

Aardappelrecepten

Wij zijn regelmatig aan de slag met aardappelen. De aardappel is echt een voedzame en gezonde toevoeging aan je maaltijd. De aardappel wordt te vaak alleen nog gekookt geserveerd. Waarom niet lekker een aardappeltje bakken, zelf aardappelpuree maken of zelf frieten bakken? Leer weer omgaan met deze bruine knollen en er gaat een wereld voor je open.

Aardappel kroketjes

Kun je die zelf maken dan? Jazeker! Van een restje aardappelpuree maak je deze verrukkelijke aardappel kroketjes of aardappel balletjes.

Aardappel brood

Aardappel brood

Ja echt, van aardappels kun je ook brood bakken. We leggen graag uit hoe dat in zijn werk gaat. Ontdek dit bijgerecht vandaag nog.

Patat bakken

Patat bakken

De basis van patat is de aardappel. Maar welke aardappel pak je daarvoor en hoe bak je daar dan de lekkerste frieten van? We leggen het hier uit.

Pannenkoeken met aardappelen

Pannenkoeken van aardappelen

Wist je dat ze Ierland ook pannenkoeken bakken van aardappelen? Ze verwerken de aardappel in het beslag. Deze pannenkoeken worden ook wel Potato Farl genoemd. Het recept vind je natuurlijk ook op Lekker Tafelen.

Aardappel koekjes bakken

Aardappel koekjes

Heb je aardappelen in je voorraadkast? Dan bak je in een mum van tijd ook deze verrukkelijke aardappel koekjes. In dit geval met courgette, maar je kunt er allerlei groenten aan toevoegen. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met pastinaak of knolselderij.

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

Echte Kartoffelsalat: aardappelsalade volgens ouderwets recept

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Hasselback aardappels, je moet ze eens gemaakt hebben

Aardappelchips uit de oven

Aardappelchips uit de oven

Voor nog meer recepten met aardappelen klik je hier