Klassieke eiersaus voor asperges
Wil je echt genieten maak dan eens de klassieke eiersaus voor asperges. Als je die eenmaal geproefd hebt, dan ga je hem zeker vaker maken.
Haagse bluf; een echt Nederlands nagerecht
Serveer eens een echt Nederlands nagerecht. Haagse bluf is lekker luchtig en zoet eiwitschuim met een friszure toets van de rode bessen.
Aardappelsalade met ei
Een aardappelsalade met ei kan zowel in de zomer als in de winter. Serveer hem met een schnitzel, een haring of een stukje gerookte zalm.
Indische eieren; maak ze zo pittig als je zelf wilt
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Gehaktbrood met verstopte eieren
Het grote broertje van het Schotse ei? Wie weet! Maar makkelijker te maken en zeker zo lekker, dat is het gehaktbrood met verstopte eieren!
Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)
De manier om restjes gekookte rijst te verwerken is gebakken rijst met ei, ook wel bekend als de egg fried rice. Snel, simpel en erg lekker.
Paasbrood, gevlochten als een nestje
Creatief met Pasen? Maak dan dit gevlochten paasbrood. Het lijkt net een nestje, gevuld met eitjes. Een echte aanwinst bij je paasontbijt!
Ei in soep; geef je soep een extraatje
Geef je zelfgemaakte soep iets extra's met eieren: gekookt, gebakken of in de soep gegaard, ei in soep is altijd lekker.
Tortilla; een klassieker uit Spanje
Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Eierragout; lekker ouderwets, in een modern jasje
Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met verse groenten.
Eierkoeken bak je makkelijk zelf
Van verse eieren maak je makkelijk heerlijke eierkoeken. Eet ze naturel of maak er de lekkerste gebakjes of nagerechten mee.
Huevos á la Flamenca
Een populair gerecht onder de Spanjaarden, dat is Huevos á la Flamenca, oftewel eieren, groente en aardappels uit de oven. Kleur op je bord!
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!
Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Gebruik die schuimpjes voor één van deze drie desserts van schuimpjes.
Saus maken op basis van eieren (emulsiesauzen)
Je kunt saus maken op basis van eieren. Deze emulsiesauzen zou iedere kok uit zijn hoofd moeten kennen. Van mayonaise tot hollandaise en meer
Reacties van onze lezers