Recepten om zelf te makenVlees; Maar dan wel van een echte slager

Terug naar homepage

Gehaktballetjes in Provençaalse saus met frietjes; Kinderfavoriet!
Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix
Japanse kipspiesjes; Lekker met minder vet
Fingerfood; Plankjes om te delen
8 Heerlijke en snelle vleesmarinades
Ossenstaartsoep - Zet met trots een zelfgemaakte soep op tafel
Amerikaans broodje warm vlees: Philly steak sandwich
Runderbouillon en gelei; Een natuurlijk product
Gekonfijte eendenbout; De sfeer van Frankrijk op tafel

Vlees

Dat we met z’n allen wat minder vlees moeten gaan consumeren is inmiddels hopelijk wel bekend. Wat ons betreft is dat een kwestie van iets meer betalen voor een kilo vlees. Ga op zoek naar een echte slager. Zoek ook contact met je slager. Zorg er ten alle tijde voor dat je weet waar jouw stukje vlees vandaan komt. Respect is het sleutelwoord. Dat is dus niet een kiloknaller van de supermarkt, en het is ook wat anders dan de gangbare keurmerken. Weet wat je eet!

Waarom naar de echte slager?

Ook bij de slagers zit er kaf onder het koren. De ene slager maakt zich alleen maar druk over zijn omzet of winst, de andere slager gaat voor een puur en lekker stukje vlees. Wij kunnen prima vriendjes worden met die laatste. Is de kwaliteit van het vlees goed, dan geven we daar graag iets meer voor uit. Je proeft het echt!

Vlees; Recepten en tips

Stoven - Stoofschotels

Stoven; Heb jij de smaak al te pakken?

Stoofschotels passen bij de herfst en de winter. Heerlijk zacht en mals stoofvlees dat je de hele dag al ruikt in huis. We zetten wat ideeën voor je op een rij.

Wild eten en bereiden

Wildseizoen

Half oktober begint het wildseizoen. Eigenlijk kun je het hele jaar door wild eten, maar in deze tijd van het jaar bezoeken we vaker een poelier.

vlees marineren

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades

Met basis ingrediënten uit jouw keukenkastje maak je de lekkerste marinades. Die halen we dus niet meer uit een flesje, je bent dan echt duurder uit.

Stoofvlees

Stoven met rundvlees, de riblap, sucadelap en de runderlap

We zijn dol op stoven met rundvlees. Maar welk stuk vlees kies jij voor je stoofschotel? Worden het Sucadelappen, Riblappen of Runderlappen? We leggen de verschillen voor je uit. Daarnaast geven we handige tips om het beste uit jouw stoofschotel te halen. We leggen uit waarom je een scheutje azijn of citroensap toevoegt en we vertellen waarom je het beste kunt kiezen voor een gietijzeren pan met een dikke bodem.

Een goede vleeskeuze resulteert in een beter stoofgerecht


Vlees verantwoord

Klik op de afbeelding voor bijbehorend verhaal

Rundvlees

Rundvlees

Tips bij de bereiding van rundvlees + recepten

Varkensvlees

Varkensvlees

Tips bij de bereiding van varkensvlees + recepten

Lamsvlees

Lamsvlees

Tips bij de bereiding van lamsvlees + recepten

Kalfsvlees

Kalfsvlees

Tips bij de bereiding van kalfsvlees + recepten

Kip recepten en tips

Kip; Het meest ondergewaardeerde stukje vlees

Massa is kassa en dat geldt vooral als we het hebben over kip. De lage kilo prijzen zijn te danken aan mega stallen en daar maken we met z’n allen nog steeds dankbaar gebruik van. Tijd om te veranderen. Eet minder kip en als je dan kip eet, koop dan kip waar je in ieder geval alles van weet. Dat stukje respect mag je terugzien op je bord. Op Lekker Tafelen vind je talloze bereidingswijzen van een eerlijk kippetje. Stap af van kipsnippers in een roerbakschotel en geniet van echte gerechten met respect voor het dier en het milieu.

vlees-kerntemperaturen