Vollerkoren met scharrelei salade



Vollerkoren is verkozen tot één van de beste drie versconcepten. Niet zo vreemd, want vollerkoren voldoet aan een behoefte. Gezonder eten, natuurlijk eten, en uiteraard ook lekker eten. Reden genoeg om vollerkoren eens vaker op tafel te zetten.

Of je nu wilt ontbijten, of wilt lunchen, deze heerlijk belegde vollerkoren boterham kan perfect gecombineerd worden met verse scharreleieren in een verrukkelijke saus. De scharrelei salade. Een eerlijke boterham dus.

  • 4 vollerkoren boterhammen
  • 8 hardgekookte scharreleieren
  • 100 gram rode ui
  • 5 eetlepels versgehakte bieslook
  • ruim 1 dl. mayonaise
  • 4 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels Dijonmosterd
  • zout en vers gemalen peper

Pel de eieren en deel ze in vier parten. Leg ze in een kom met de fijngehakte bieslook en ui. Klop in een andere kom de mayonaise door elkaar met de zure room en mosterd en giet dit over het eimengsel.

Schud alles voorzichtig om, bestrooi met zout en peper naar smaak en verdeel over 4 vollerkoren boterhammen.

Meer info over vollerkoren vindt je hier.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bieslookeierenlunchmayonaisemosterdontbijtreceptsalade