Walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes


Walnoten roomboter koekjes

Haal de gezelligheid van de herfst in huis met de geur van vers gebakken koekjes!

Het is er weer weer voor. Lekker zelf koekjes bakken. Buiten wordt het al weer frisser en s’avonds is het ineens wel erg snel donker. Het nog tot laat buiten zitten is gedaan, de herfst komt eraan. We gaan onze tijd weer anders besteden en zelf koekjes bakken hoort daar naar mijn idee ook bij. Zelf gebakken koekjes zijn zo veel lekkerder dan de koekjes uit de supermarkt. En wat zo mooi is, je hele huis gaat heerlijk naar deze koekjes ruiken. Om er een echt herfst koekje van te maken heb ik gekozen voor walnoten. Door de stukjes noot heb je een lekkere bite in de koekjes. Varieer gerust met andere noten zoals bijvoorbeeld hazelnoten, macadamianoten of zelfs pinda’s. Je zult er van staan te kijken hoe makkelijk het is om zelf een super lekker koekje te bakken.

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 175 gram walnoten

Hak de walnoten grof. Meng de boter met de suiker, zout, en vanillesuiker. Meng er kort het ei doorheen en dan de bloem. Voeg nu de grof gehakte walnoten toe en kneed dit mengsel kort met de hand door. Verdeel het deeg in 2 delen en maak er mooie worsten van ongeveer 5 cm doorsnede van. Draai deze in huishoudfolie en leg deze minimaal 30 minuten in de ijskast om op te stijven. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de deegworsten in gelijke plakjes van een royale cm. Leg de plakjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Ze worden tijdens het bakken nog iets groter. Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten goudbruin. Laat deze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de koekjes in een trommel om ze krokant te houden.

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakkenkoekjeskoffienotenrecepttheewalnoten