Recepten om zelf te maken



Bourgondische Chablis; Welke wijn drink jij bij oesters?

Zowel oesters als Chablis hebben een frisse, minerale ziltigheid die perfect matcht. De wijn is rond en vol met frisse citrustonen en een lichte kruidigheid

Lees Meer

Rode wijn uit de Loire-streek, lekker chillen bij pulled pork!

Deze rode wijn uit de Loire-streek heeft een zoete kruidigheid en iets rokerig, waardoor die prima past bij pulled pork of een homemade pate

Lees Meer

Zomers rood; Welke rode wijn schenk jij bij de barbecue?

Een tropische zomer hebben we niet dit jaar, maar regelmatig halen we toch de barbecue tevoorschijn. Schenk er eens een Pinot Noir bij.

Lees Meer

Moscato d’Asti en Asti Spumante, bubbels uit Italië

Na een uitgebreid diner of een gezellige barbecue met vrienden nog iets zoets bij je dessert? Kies eens voor Moscato d’Asti of Asti Spumante!

Lees Meer

Sake bij sushi en sashimi

De één kiest voor een biertje, de ander voor een fris glas witte wijn, maar heb je wel eens sake geprobeerd bij je sushi?

Lees Meer

Chianti, een fiasco of een fles?

Tot zo’n 25 jaar geleden had Chianti niet zo’n beste naam. Inmiddels zijn er veel mooie Chianti’s te koop, mede door een nieuwe, strengere wijnwetgeving.

Lees Meer

Sangiovese, de wijn en de druif

De plek waar de sangiovese groeit is van wezenlijk belang voor de uiteindelijke wijn. Meer zon geeft meer suiker en uiteindelijk meer alcohol en rondheid.

Lees Meer

Chardonnay, een wijn en een druif

Er zoveel stijlen Chardonnay dat er voor iedereen wel een geschikte te vinden is. Het lijkt er zelfs op dat Chardonnay synoniem wordt voor witte wijn.

Lees Meer

Wijngenietgids van Hubrecht Duijker, review

De Wijngenietgids is een lekker leesbaar, informatief boek. Bladerend door het boek leer je (meer) over wijn proeven, uitkiezen, bewaren, drinken, genieten.

Lees Meer

Rioja, ook in wit en rosé

Een van de bekendste wijnen van Spanje is wel La Rioja. Tegenwoordig vind je Rioja’s in zoveel stijlen! Er is er voor elke smaak wel één, ook wit en rosé.

Lees Meer

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij?

Nieuwe Haring, wat drink je daarbij? – Binnenkort is hij er weer, de eerste nieuwe haring! Iets later dan gepland, maar dat geeft jou de tijd nog even de perfecte wijn erbij te scoren. Maar… de perfecte wijn bij haring? Bestaat

Lees Meer

Welke wijn kies je bij de mosselen? Muscadet natuurlijk

Muscadet bij mosselen is een klassieke combinatie, maar probeer hem ook eens als verfrissend aperitief, bij schaal- en schelpdieren of bij vis.

Lees Meer

Tempranillo, een populaire druif

Dit jaar naar Spanje op vakantie? Dan zul je veel wijnen tegenkomen gemaakt zijn de tempranillo-druif, een van de meest voorkomende druivenrassen in Spanje.

Lees Meer

Rosé, de ideale begeleider van veel gerechten

Voor elk moment van de dag en voor bij elk gerecht is wel een andere rosé te kiezen. Maar waar komen die verschillen in rosé vandaan?

Lees Meer

Hongaarse wijn, Egri Bikavér, bagger of bijzonder?

De juiste Egri Bikavér is bijzonder! En zeker geen bagger! Drink hem bij een stevig stuk rood vlees, bij de barbecue of gerookte kip.

Lees Meer

Karaferen of Decanteren? Hoe zit dat nou?

Karaferen of decanteren, het verschil leggen we hier uit. En.. we laten je kennismaken met de iSommelier van iFavine. Een handige techniek om te karaferen.

Lees Meer

Griekse wijnen, meer dan Retsina alleen

Griekse wijnen zijn in opmars en bestaan tegenwoordig uit veel meer dan de bekende retsina-wijnen. Met moderne technieken worden mooie wijnen geproduceerd, zoals de heerlijke Malagouzia. Het zonnige klimaat doet de rest.

Lees Meer

Asperges, wat drinken we daarbij? Muscat!

De allereerste asperges eet ik het liefst zo naturel mogelijk. Slechts begeleid door een goede gekookte ham, een gekookt eitje en gesmolten roomboter. Én een mooi glas wijn natuurlijk. Maar welke wijn pak je dan?

Lees Meer

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt.

Lees Meer