Vis is erg gezond, en natuurlijk ook lekker slank. Maar toch heeft niet iedereen graag vis op de barbecue. Heb je visliefhebbers? Maak dan deze prachtige pakketjes. Doordat ze in aluminiumfolie gebakken worden hou je de vis mooi gescheiden van het vlees.
- 1 grote gefileerde tong
- 150 gram gekookte mosselen
- 150 gram gepelde garnalen
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels slaolie
- 150 gram geraspte worteltjes
- zout en peper
- 3 eetlepels citroensap
- 4 vellen aluminiumfolie van 30 cm
Snijd de prei in zeer smalle ringen. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de olie en bak hierin de prei met de wortel en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg een snufje zout, een snufje peper en het citroensap toe. Schep het groentemengsel in het midden van de vellen aluminiumfolie. Leg op elk een tongfilet, wat mosselen en wat garnalen. Strooi er een beetje zout over en pak de pakketjes losjes in. Zet de vispakketjes op de hete barbecue en laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Variatie: Gebruik in plaats van tongfilet, schar- of scholfilet.
Extra lekker:
Geef er deze fruitige ananascompote bij