De weekendverwenner van deze week. Velen hebben de slagroom uitgebannen als dikmaker, maar tegen een moorkop zeggen ze geen nee. Vandaag doen we het beter want de Hollandse kersen maken meer goed als het soezendeeg van een moorkop.
- 1/2 liter melk
- 1/4 liter slagroom
- 3 eieren
- 125 gr suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker of 1/2 vanillestokje
Voor de kersen+saus
- 500 gram Hollandse kersen
- 300 ml. kersensap (of ander roodfruitsap)
- 2 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels suiker
- wat geroosterde amandelen (licht roosteren in een koekenpan zonder vet).
Melk met de vanillesuiker of het vanillestokje aan de kook brengen. Eieren splitsen. Gelatine in koud water weken.
De eigelen en de suiker samen kloppen tot een romige massa. Een beetje van de warme melk (goed roeren) bij het romige mengsel doen,net zolang tot dat mengsel de temperatuur heeft van de melk in de kookpan.Dan alles in de kookpan doen en dit tegen de kook aan laten komen(MAG NIET KOKEN). Haal van het vuur af en doe de uitgeknepen gelatine erbij.Goed door elkaar roeren.En al roerende af laten koelen.
De eiwitten en de suiker apart stijf kloppen.
In de kom onderin de eiwitten,daarop de slagroom en daarop het stijve mengsel.Dit door elkaar scheppen en in omgespoelde ijscoupes doen.In de koelkast tot dat het door en door stijf is.
Was de kersen en verwijder de pitten. Roer de maïzena door 4 eetlepels van het kersensap tot een gladde massa ontstaat. De rest van het sap met 3 eetlepels suiker en de kersen aan de kook brengen. Het aangemaakte kersensap er bij doen, goed omroeren en nog een minuut mee laten koken. Dan het geheel af laten koelen.
Haal de ijscoupes uit de koelkast, schep er een flinke lepel kersen met saus op, prik er een takje citroenmelisse op en strooi er wat geroosterede amandelen over.