Venkel kip

Bijgerecht voor 4 personen 2 venkelknollen 2 citroenen 800 gram kipfilet 8 eetlepels kippenbouillon zout en peper olijfolie provencaalse kruiden Maak de venkel schoon en snijd deze in smalle reepjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pocheer de venkel gaar in de bouillon, giet ze af en laat iets afkoelen. ...

Venkel in hamsaus

Bijgerecht voor 4 personen. 4 venkelknollen peper en zout 25 gram boter 25 gram bloem 50 gram ham 2,5 deciliter kookvocht Snijdt de bovenste stelen die nog aan de venkelknol zitten en de onderste schijf van de knol weg. Neem van oudere knollen ook de buitenste "rokken" weg. Bewaar wat ...

Venkel uit de oven

Bijgerecht voor 4 personen. 3 venkelknollen 3 eetlepels citroensap peper en zout nootmuskaat 70 gram boter 40 gram bloem 0,5 liter melk 50 gram geraspte oude kaas worcestersaus 2 eieren 3 eetlepels witte wijn Snijd de stengels en een stukje van het wortelgedeelte van de venkelknollen af. Was de knollen ...

Venkel met gorgonzola

Bijgerecht 1 venkel boter of margarine 1/4 dl droge witte wijn 50 gram gorgonzola 3/4 dl melk Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Snijd de knol in plakken van ca. 3/4 cm dik. Smelt 15 gram boter in een pan. Wentel de plakken venkel erdoor. Voeg de wijn ...

Opperdoezers uit de oven

Let op, bijgerecht voor 2 personen 500 gram opperdoezer ronde 300 gram crème fraîche 1 theelepel knoflookpoeder 1 eetlepel bouillonpoeder wat peterselie wat bieslook een snufje nootmuskaat 1 fles witte wijn Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de opperdoezer ronde in ca. 15 minuten gaar in de witte ...

Welke aardappel, waarvoor?

Een klein overzicht: Kooktype Kookeigenschappen Geschikt voor: Vastkokend Bijv. Accent, Nicola Blijft heel bij het koken koken, bakken, magnetron, ovenschotels en salades Vrij vastkokend Bijv. Berber, Bildtstar, Eersteling, Redstar blijft heel bij het koken, maar wordt aan de buitenkant ietwat zacht koken, bakken, magnetron, ovenschotels, salades en frites Kruimig Bijv. ...

Casselerrib met appel en ui

Hoofdgerecht voor 4 personen 4 stukken casselerrib 3 grote jonagold appelen, geschild 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels boter 3 uien, in dunne ringen 1 theelepel suiker 1 1/2 deciliter appelsap 1 theelepel gedroogde salie 1 kruidnagel peper uit de molen Bestrooi het vlees met peper uit de molen en druk ...

Pittige kipfilet in yoghurt-bouillon marinade

Hoofdgerecht voor 4 personen 4 enkele kipfilets 8 theelepels gemengde cajunkruiden 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 rode paprika, in smalle repen 3 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 1/4 lt kippenbouillon 1/4 liter volle yoghurt zout en peper Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat ...

Bruine bonen met worst en aardappeltjes uit de oven

Hoofdgerecht voor 2 personen 150 gram gekookte worst aan een stukje 1 grote ui 20 gram boter 200 gram voorgekookte krieltjes 1 klein potje of blikje bruine bonen 1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij 2 eetlepels paneermeel Verwarm de oven voor op 200°C. Ontvel de worst en snij deze in ...

Broccolischotel met brie en noten

400 gram broccoli 100 gram walnoten 400 gram pasta zout en versgemalen peper 1 eetlepel olijfolie 300 gram brie 1 eetlepel tijm Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes. Halveer de walnoten.Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie ...

Stamppot van broccoli met pesto en tomaat

750 gram kruimige aardappelen 500 gram broccoli 4 tomaten 100 gram rauwe ham 100 gram gekookte ham 3 eetlepels rode pesto 1 deciliter melk Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een pan met een flinke bodem water en een beetje zout in 25 minuten gaar. ...

Tomaten-cognacsaus

5 flinke eetlepels mayonaise 100 ml. crème fraîche 4 eetlepels tomatenketchup 1 borrelglaasje cognac snufje witte peper 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel fructose (suikervervanger) 2 takjes peterselie, fijngeknipt Meng in een ruime kom de mayonaise, de crème fraîche en de tomatenketchup. Sla dit mengsel met een garde glad. Voeg dan ...

Zalmsalade met sperziebonen

400 gram rode- of pink zalm (uit blik) 250 gram sperziebonen, gekookt, in stukjes 3 eieren, hardgekookt, in stukjes 2 vleestomaten, ontveld, in blokjes 1 takje verse basilicum, gescheurd zout en vers gemalen peper naar smaak 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden tomaten-cognacsaus Ontdoe de zalm van vliesjes en eventuele graten ...

Dessertrijst met abrikozen

40 gram dessertrijst 75 gram fijne tafelsuiker 1 vanillestokje 3 dl volle melk 10 gram boter 1 dl slagroom 1 theelepel citroenschil sap van een halve citroen 125 gram gedroogde abrikozen Kook de rijst ca. 5 minuten in water en giet het af.Breng de rijst opnieuw aan de kook in ...

Tagliatelle met pesto en tomaat

500 gram tagliatelle zout en peper 2 eetlepels pijnboompitten 60 gram verse basilicumblaadjes 1-2 teentjes knoflook, geperst 3-5 eetlepels olie 60 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in ...

Sperziebonen met kaassaus en champignons

Bijgerecht voor 4 personen 500 gram sperziebonen 250 gram champignons 1 eetlepel boter 2 eetpels bloem 3 deciliter melk 6 eetlepels geraspte kaas peper en zout Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze in een beetje water met een snufje zout gaar. Was de champignons, dep ze droog ...

Tomatenchutney

3 kilo rijpe tomaten, ontveld, in stukken gesneden 500 gram uien of sjalotten, grof gesnipperd 25 gram zout 1-1,5 eetlepel paprikapoeder 1,5 theelepel sambal oelek 3 deciliter kruidenazijn (5-6%) 400 gram bruine basterdsuiker 2 laurierbladeren Breng in een pan de stukken tomaat, uien of sjalotten, zout, paprikapoeder, sambal oelek en ...

Preiburgers op z’n amerikaans

2½ dunne prei 30 gram boter 500 gram rundergehakt 1 losgeklopt ei 4 eetlepels beschuitkruim zout en peper 4 plakken jongbelegen kaas 4 sesambroodjes 8 blaadjes ijsbergsla plakken tomaat Maak de prei schoon. Gebruik alleen het wit en snij dit in smalle ringen. Houd 2 eetlepels prei-ringen achter voor de ...

Oma’s slagroomtaart

80 gr bloem 20 gr maïzena Mespunt zout 4 middelgrote eieren op kamer temperatuur 120 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 4 schijven verse ananas 3 gelatine blaadjes 1/8 liter slagroom 1 eiwit 15 gr suiker 2 eetlepels likeur, kirsch of marasquin ¼ liter slagroom 30 gr suiker 50 gr geschaafde ...

Sperziebonensalade met walnoten

450 gr sperziebonen 2 eetlepels gehakte walnoten 1 kleine ui 1 knoflookteen 4 eetlepels Parmezaanse kaas krullen 6 eetlepels olijfolie 2 eetlepels witte wijn azijn Zout en peper 2 theelepels dragon In een pan water met zout de sperziebonen beetgaar koken in ± 10 minuten. Bonen afgieten en goed naspoelen ...

Rijst met pittige kokoskip

4-6 kipfilets ( afhankelijk van de grote) 150 ml kippenbouillon 25 gr kokoscrème 1 eetlepel zonnebloem olie 1 rode peper ( vers) 4 bosuitjes 4 eetlepels pindakaas Rasp van 1 limoen Sap van 1 limoen Doe de bouillon in een maatbeker en verkruimel de kokoscrème erboven. Roer tot de crème ...

Perensalade met yoghurt

4 middelgrote peren 4 dl yoghurt 2 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel kaneel 80 gr havermout 1 eetlepel walnoten of hazelnoten Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd de peren in dunne schijfjes. Bewaar een kwart ongeschilde peer voor de garnering. Meng de suiker, vanillesuiker en kaneel en ...

Rosbief met een dressing van yoghurt

4 volkorenbroodjes 2 augurken 1 kleine appel 2 eetlepels mayonaise 4 eetlepels yoghurt 4 theelepels mierikswortel ( potje) Zout & peper ½ komkommer 200 gr rosbief Tuinkers Snijd de augurken fijn. Was de appel en rasp deze fijn. Meng de fijn gesneden augurk, de geraspte appel, yoghurt, mayonaise en mierikswortel ...

Tonijntosti met jong belegen goudse kaas

4 sneetjes witbrood zonder korst 1,5 el olijfolie 2 geroosterde rode paprika's (pot), uitgelekt, drooggedept 2 plakken jongbelegen kaas 1 zakje John West Tuna With a Twist in Water (à 85g) Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elke met ...

Goudse of Gouden uitsmijter

4 eieren 4 plakken belegen kaas 25 gram boter boter om te besmeren zout 4 sneetjes witbrood 4 augurken 2 trostomaten 1 eetlepel peterselie Snijd de augurken in waaiertjes. Snijd de tomaten in partjes. Verhit de boter in een koekenpan, breek de eieren erboven en bak ze even op laag ...

Boswachtersschotel

250 gram gekookte aardappelen 50 gram vet spek (in blokjes) 100 gram gekookte champignons (in plakjes), 3 eieren 1 1/4 deciliter melk zout 1 eetlepel fijngeknipte bieslook wat boter of margarine Snijd de gekookte aardappelen in blokjes. Bak het spek uit in een koekepan en voeg de aardappelen en de ...

Bordje gezond: Spaghetti met broccoli

Hoe je een bord spaghetti anders maakt als met de standaardpakketten vind je uit als je dit gerechtje aandurft. Lekker puur, heel gezond en bovendien, snel op tafel. 500 gram spaghetti 2 struikjes broccoli 1 bosje basilicum 1 rood uitje, lekker fijngehakt 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt 4 ...

Bonte rijstschotel

500 gram kalfsschouder (zonder been) 4 eetlepels olijfolie 1 middelgrote ui 200 gram rijst 1 liter vleesbouillon 1 gele paprika 1 rode paprika 1 courgette 2 eetlepels boter of margarine ca. 20 groene olijven zout paprikapoeder basilicum tijm Snijd de kalfsschouder in kleine blokjes. Olie verhitten en het vlees daarin ...

Boerenkoolstamppot met tomaat

1,5 kg aardappelen 800 g gesneden boerenkool 2 uien 6 tomaten 2 eetlepels boter of margarine 4 eetlepels azijn 1 dl melk zout en peper Schil en was de aardappelen en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in ca. 25 minuten ...

Boerenkool lasagne met shoarma

1 zak panklare boerenkool(300 gr) 10 lasagnevellen 2 uien 25 gr margarine 250 gr shoarmavlees 1 zakje kaassaus 4 eetl. rode shoarmasaus of tomatenketchup 1 bakje magere kwark(225 gr) 1 zakje geraspte oude kaas. In een pan met weinig water en zout boerenkool in circa 15 minuten laten slinken en ...

Pagina 165 van 166 1 164 165 166

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief