Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

30 dagen Vegan Challenge (10 febr. )

0 302

IMG_1433Vandaag alvast wat informatie over kikkererwten, morgen het bijbehorende recept voor vega-burgers. Helemaal niet moeilijk om te maken. Ik ga ze ook proberen in te vriezen, dan hebben we wat in voorraad. Altijd handig wanneer je iets minder tijd hebt om uitgebreid te koken.

Ik weet niet of ze ook vers te koop zijn. Ik vond ze in blikjes en als gedroogde bonen in zakjes. Het nadeel van de gedroogde kikkererwten is dat je ze, voor gebruik, eerst minimaal 8 uur in water moet weken. Ook kan je deze bonen roosteren of als kiemgroente/spruiten eten. Dus dat ga ik binnenkort uitproberen.

Op Wikipedia staat:

De kikkererwt, kekererwt, keker of garbanzo (Cicer arietinum), is een eetbare, eenjarige plant. In Anatolië wordt de kikkererwt al meer dan 8000 jaar geteeld. Van daaruit werd de kikkererwt verspreid naar het Middellandse Zeegebied en India. De belangrijkste teeltgebieden zijn India, Pakistan, Turkije, Australië, Marokko en Iran. De plant wordt 20–50 cm hoog, bloeit in juni en juli met witte of roodblauwebloemen. Er zitten twee tot drie erwten in de ongeveer 3 cm lange peul. Van kikkererwten wordt onder  meer hummus en falafel gemaakt. Geroosterd kunnen ze ook als snack worden gegeten.

Kikkererwten bevatten veel eiwitten. Het is zelfs een van de meest eiwitrijkste peulvruchten. Om die reden is het een heel goed voedingsmiddel voor vegetariërs die om gezond te blijven wel voldoende eiwitten binnen moeten krijgen. Verder bevatten kikkererwten: Vitamine B, Zink en IJzer.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer