Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

30 dagen Vegan Challenge (13 febr. )

0 297

Vandaag hoe-en-wat over de vulling van de pita broodjes, morgen het recept om de broodjes zelf te maken. ik kan het echt iedereen aanraden. Ze zijn gezond   vormen een volledige maaltijd,  je weet wat je eet want je heb ze zelf gemaakt en eigenlijk is het een fluitje van een cent. Deze leuke broodjes zouden zo door de mini hobbykoks van Albert Hein gemaakt kunnen worden  😉

pita broodjesGoed, we beginnen dus met de vulling. De meeste restjes groente die je nog hebt liggen kunnen gebruikt worden, mits de smaken maar bij elkaar passen. Wij hadden nog wat: courgette, prei, knolselderij, champignons en een rode paprika. Schoongemaakt, klein gesneden, beetje rijstolie in de wok, roerbakken maar, snufje zout, versgemalen peper, beetje knoflookpoeder en dan een bakje vegetarisch gehakt. Ehhh … wat voor gehakt??

Vegetarisch gehakt! Het wordt gemaakt op basis van soja-eiwit is een perfecte basis voor pasta, roerbakgerechten of ovenschotels. Bevat slechts ca. 3% vet.

Weetje: Echt niet iets nieuws onder de zon! Traditionele sojaproducten als tofoe en tempeh zijn al langer bekend in Nederland, geïntroduceerd dankzij ons koloniaal verleden. In Indonesië is het bekend als tahoe (ook wel tao-hu), maar in Japan was al vele eeuwen bekend als ‘tofu’, waar leerlingen het vakmanschap leren van een tofu-meester. In het Oosten zijn tofu-winkels even talrijk als bakkerijen bij ons in het Westen. Door de rijke historie zijn er in Japan gespecialiseerde tofu-restaurants te vinden die reeds langer dan vier eeuwen in honderden diverse soorten tofu bereiden. De oudste gevonden Zen-tofu recepten van Boeddhistische monniken stammen uit de 13e eeuw.

Wordt vervolgd: ….. morgen maken we de pita broodjes ook zelf!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer