Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

30 dagen Vegan Challenge (14 febr. )

0 800

Pita broodjes maken! Gisteren de vulling, vandaag het recept van de pita broodjes. Geloof me, ze zijn echt kinderlijk eenvoudig en redelijk snel te maken. Ik heb ze op een pizzasteen gebakken. Je legt de ca. 1 cm dikke deeg lapjes in de oven, de eerste 2 a 3 minuten zie je nog niets …. en dan blazen de broodjes zich langzaam op tot ballonnetjes … ze hoeven niet bruin te worden … na 5 a 6 minuten zijn ze al klaar. Even op een rooster iets laten afkoelen, voorzichtig aan een kant opensnijden, vulling er in en … smikkelen maar! 

Pita broodjes (6 stuks)pita broodjes maken

Benodigdheden:

  • 230 gr tarwebloem
  • 1 tl bakkerszout
  • 5 gr droge gist
  • 2 tl olijfolie
  • 140 ml lauwwarm water
  • pizzasteen of bakblik bekleed met bakpapier
  • deegroller of bijvoorbeeld een lege fles

Werkwijze:

Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Ik kneed het deeg in een Kenwood, maar gewoon met de hand kan natuurlijk ook, alleen moet je dan iets langer kneden.

Doe dan alle droge ingrediënten in de kom, goed mengen. Voeg dan de olijfolie en het lauwwarme water toe.

Laat dan de machine ongeveer 5 tot 7 min. kneden op stand 3, tot het glad en elastisch is geworden. Doe het deeg dan over in een licht ingevette kom, dek deze af met een vochtige theedoek of een stukje plastic. Laat het dan 1 uur, op kamertemperatuur rijzen (1ste rijs). Het deeg moet dan in volume verdubbeld zijn.

Kneed het deeg lichtjes door, snij het deeg dan in 6 ongeveer even grote stukken, maak hier bolletjes van en laat deze afgedekt nog 5 min. rusten.

Rol dan de bolletjes, een voor een, uit tot een ovaal lapje van max. 1 cm dik en 15 cm lang. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik, den ze af met plastic en laat ze ca. 25 min. rijzen (2de rijs). Intussen de oven voorverwarmen op 230 graden.

Haal het plastic eraf en schuif de bakplaat in de oven (of leg de deeglapjes voorzichtig op de pizzasteen) Na ca. 5 tot 6 minuten zijn de broodjes klaar. Even laten afkoelen op een rooster.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer