Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

30 dagen Vegan Challenge (20 febr. )

0 392

Tofu uit de wok:

Benodigdheden:

tofu uit de wok

  • 1 blok tofu (supermarkt)
  • rijstolie
  • 3 el sesamzaadjes
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sambal

Werkwijze:

Haal het tofu-blok uit de verpakking en snij het in kleine blokjes of reepjes, ca. 1 x 1 cm. Doe wat rijstolie in de wok of koekenpan en laat deze warm worden. Bak de blokjes enkele minuten op een hoog vuur en roer ze steeds voorzichtig om. Voeg dan de andere ingrediënten toe. Goed mengen zodat de tofu alle smaken goed opneemt. Het zijn net kleine sponsjes. Bak de blokjes goudbruin en serveer ze meteen. (Ze koelen snel af). Wij houden van een beetje ‘knapperig’ gebakken blokjes, zacht hebben ze nl. een beetje ‘gummie’ achtige bite.

Wij aten er noedels, roerbakgroente en champignons bij. Maar deze sesam-tofu past ook bijvoorbeeld prima bij hutspot.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer