Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje haring met ui en een zuurtje

Voor het lekkerste en gezondste broodje haring adviseer ik (als kenner 😉 om een echt goede visspecialist te zoeken.

0 753

Broodje haring met ui en een zuurtje – Iedereen heeft zo zijn of haar eigen Guilty Pleasure. Dat ultieme momentje waarop je even je ogen sluit om intens te genieten van jouw eigen smaak. Met slechts een deel van de Nederlanders ga ik voor het bekende broodje haring.

Ja echt, ik ben er zo één die als allereerste in de rij staat als de Hollandse Nieuwe er weer zijn. Die eet ik puur, zo van de staart. Later in het seizoen ga ik voor een extra uitje en wat zuur zoals een augurk. We hebben het over een pure Hollandse traditie. Die Hollanders aten rauwe vis. Om me heen hoor ik vaak BAH, dat eet je toch niet! Het grappige is dat we tegenwoordig massaal gevallen zijn voor de sushi (ook rauwe vis) en ook Ceviche en Poke lijkt een behoorlijke trend te worden. Bij de laatste twee garen we de rauwe vis alleen door een beetje zuur. Zo vreemd is rauwe vis dus helemaal niet.

Ik blijf dan ook op menig lunchmoment zoeken naar een goede visboer. Ja, daar haal je haring. De haring in de supermarkt is vaak echt slecht. Ze zijn veel kleiner, maar ik kan je nog een veel groter probleem verklappen. Supermarkten hebben moeite met de temperatuurbeheersing van de haring. De meeste producten in de supermarkt hebben de zogezegde 7 graden norm. Haring moet echter zeer zeker onder de 4 graden blijven. Nog beter is het om deze op 1 graden te vervoeren en te bewaren. Daar slagen supermarkten nauwelijks in. Dit is mede de reden dat ze zo laag scoren in de jaarlijkse haringtest.

Voor het lekkerste en gezondste broodje haring adviseer ik, als kenner 😉 , om een echt goede visspecialist te zoeken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer