Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

HelloFresh en Annabel Langbein Deel 2; Zalm, aardappelen en bonen

0 1.057

Foodtrends 2015; Bewuster genieten! – We hadden het al beloofd, er gingen mooie recepturen volgen. Bij deze de eerste. Zalm, aardappelen en bonen. Niet zomaar even, maar echt vers, echt kwaliteit, en echt lekker! We maakten uit de themabox van HelloFresh de Gegrilde zalm met aardappelen en sperziebonen met citroen. Mooie verse zalm, Roseval aardappelen, puntgaaf en boontjes die knakken als je ze breekt. We houden er van! Dat is vers, en zo hoort vers verkocht te worden. Helaas zien we dat ook vaak heel anders. Hoe regelmatig pak jij mis in de plaatselijke supermarkt? De HelloFresh box, deze week met recepten van Annabel Langbein, wordt gekoeld aan huis gebracht, en zit echt vol verse kwaliteitsproducten. Tip: bestel zelf eens een proefbox en ontdek hoe blij je er van wordt!


Gegrilde zalm met Roseval aardappelen en sperziebonen met citroen

Dit is het bijgeleverde recept van Annabel Langbein. Twee zaken vielen ons op. De kooktijd van de boontjes vonden we kort. Dat bleek ook, want ze mogen iets meer garing hebben. Het recept geeft ook aan de sperziebonen te doppen. Dat is ons nog nooit gelukt 😉 en hebben we in dan ook maar overgeslagen. We hebben uiteraard wel de boontjes schoongemaakt. Resultaat: prima sperziebonen!

  • 2 mooie zalmfilets
  • 500 gram Roseval aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse tijm (er zat een heel plantje in)
  • 300 gram sperziebonen
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie (zelf toevoegen)
  • Peper en zout naar smaak (zelf toevoegen)

Nodig: Pan met deksel, ovenschaal, grillpan

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 8 minuten. Haal de aardappelen daarna met een schuimspaan uit het water en laat het water staan.
  2. Pel ondertussen de knoflook en snijd of pers fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en bewaar apart. Dop de sperziebonen. Rasp wat schil van de citroen en bewaar apart.
  3. Leg de voorgekookte aardappelen samen met de knoflook in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de tijm, peper en zout naar smaak. Bak de aardappelen ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Breng het water van de aardappelen weer aan de kook. Kook de sperziebonen 5 minuten in het water. Giet daarna af en laat de sperziebonen schrikken onder koud water.
  5. Verhit de grillpan en gril de zalmfilet 4 minuten aan beide kanten. Haal de zalm uit de pan en bak de sperziebonen 1-2 minuten met de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de zalmfilet en de sperziebonen over de borden en besprenkel met wat citroensap. Serveer met de aardappelen.

Een leuk weetje over citroenen maakt het verse karakter helemaal compleet. Top!

Wist je dat de citroenboom vier keer per jaar vrucht geeft en dat ieder seizoen de vrucht een andere kleur heeft? De vruchten in de zomer zijn groen. In de herfst en winter zijn de citroenen geel. In mei zijn de vruchten bijna wit van kleur. De citroenboom is de enige bekende boom die vier maal per jaar vrucht draagt.

hellofresh-annabel-langbein-zalm-sperziebonen-roseval-aardappelen

Bestel snel een proefbox. Je ziet, het is vers, het is inspirerend, en de smaak kunnen we helaas niet vertalen. Deze week laten we je nog meer recepten zien!

Bestellen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer